Gastronomische gezinsvakanties in Paznaun

Eén vallei, vier plaatsen en veel onvergetelijke momenten: In de winter bieden Ischgl, Galtür, Kappl en See in de Tiroler Paznaun een programma dat iedereen inspireert – singles, koppels, groepen of gezinnen en natuurlijk ook lekkerbekken, sportievelingen of actievelingen.

Ischgl – wintersport en culinaire hoogstandjes

Skiërs en snowboarders vinden in Ischgl een van de grootste aaneengesloten skigebieden van de Alpen: De Silvretta Arena met 239 kilometer perfect geprepareerde pistes in alle moeilijkheidsgraden, een reusachtig funpark, zalige poedersneeuw en een spectaculaire zipline afdaling – de Ischgl SKYFLY – biedt sneeuwzekerheid van eind november tot begin mei. Het grensoverschrijdende skigebied maakt ook belastingvrij winkelen in het naburige Samnaun, gelegen in Zwitserland, mogelijk. Maar ook in Ischgl is de dichtheid van de topgastronomie in de gemeente van 1.617 inwoners ongewoon hoog. Maar liefst tien restaurants koken op toque-niveau en behoren tot de beste restaurants van Oostenrijk. Het skiseizoen in Ischgl loopt van 25.11.2021 tot 01.05.2022.

Galtür – sneeuwplezier gegarandeerd

Het eerste luchtkuuroord van Tirol, Galtür, met 787 inwoners, ligt in Paznaun op 1.584 meter hoogte en kreeg in het voorjaar van 2018 het ECARF-zegel toegekend als bijzonder geschikt voor mensen met een allergie. Met zijn meervoudig bekroonde Silvapark skigebied presenteert Galtür een vooruitstrevend wintersportconcept. De gebieden van het Silvapark met in totaal 43 kilometer aan pistes worden verbonden door tien liften. De kleine bezoekers van het Silvapark kunnen zich uitleven in de “Dwergenwereld” en in het “Avonturenland”.

Kappl – insider tip voor gezinnen en freeriders

Met ongeveer 2.600 inwoners is Kappl op 1.258 meter boven de zeespiegel de buurgemeente van See aan de ingang van Paznaun. Het dorp is volledig gewijd aan gezinnen en is ook geschikt voor de kleinste bezoekers. Het zonnigste skigebied van Paznaun scoort met tien moderne en comfortabele liften en 42 kilometer aan pistes. Het ruime oefenterrein bij het bergstation van de Diasbahn met een totale oppervlakte van 25.000m² is perfect uitgerust voor kinderen en beginners.

Weg van de geprepareerde pistes opent zich een poedersneeuwparadijs voor freeriders op ski’s en snowboards met ontelbare afdalingsmogelijkheden en een adembenemend bergpanorama. Het beste van alles: Bijna alle freeride-pistes beginnen bij de bergstations van de Alblittkopf of de Alblitt-kabelbaan.

See – charmante familievakantie

See is een echte winter idylle. Vanuit het centrum van het dorp brengt een comfortabele gondellift de wintersporters rechtstreeks naar de 41 kilometer perfect geprepareerde en vooral sneeuwzekere pistes die zich uitstrekken tot op 2.450 meter hoogte.

Tip gezinnen: De kinderopvang “Kids Club” in het restaurant Panorama midden in het skigebied is het ideale aanbod voor ouders die tijdens hun wintervakantie ook graag wat tijd met elkaar willen doorbrengen. In de tussentijd zorgen de goed opgeleide verzorgers voor de kleintjes vanaf twee jaar. Wil je liever rodelen: in See vind je zes kilometer rodelplezier op een van de mooiste natuurrodelbanen van Tirol.