Geniet van de winter in West-Zweden

In de kerstperiode gaat West-Zweden in ‘gezelligheidsmodus’. Geniet van een heerlijk ‘julbord’ (een buffet met typische kerstgerechten), bezoek kerstmarktjes, neem deel aan een Lucia-optocht, leer bij een local om kaneelbollen te bakken, ga naar sfeervolle kerstconcerten, … De duisternis in West-Zweden kan in december/januari soms lang lijken te duren, maar Kerstmis licht je hart op, met de hulp van veel kaarsjes!

Alpijns skiën in West-Zweden? Jazeker!

Toegegeven: bij alpijns skiën denken we niet meteen aan West-Zweden. Maar dat is onterecht. Doorheen de hele regio vind je een aantal fijne skigebieden waar je best aardig aan je trekken komt als skiër!

Het bekendste skigebied in West-Zweden is zonder twijfel Ulricehamn. Ulricehamns Skicenter zal je aangenaam verrassen met zijn aanbod aan gevarieerde pistes. Dit is de ideale plaats om tegen betaalbare prijzen met het hele gezin op wintersport te trekken. Zeven pistes in verschillende moeilijkheidsgraden zijn uitstekend geschikt om met kinderen te skiën. Je kan er natuurlijk ook les volgen, materiaal huren en fijn logeren. Wie liever langlauft, vindt in Ulricehamn loipes van wereldniveau!

Neem eens een koud bad!

Wild swimming: dé trend van het ogenblik! Een bad in ijskoud zee- of meerwater is een uitstekende manier om energie op te doen, je weerbaarheid te boosten én je immuniteit te versterken. Steeds meer mensen gaan het jaar door het water in, en voelen de meditatieve sterkte van een koudwaterbad. Bewust ademen is dé tip om mindful van je ‘wild swimming’ te genieten en de endorfines hun werk te laten doen. West-Zweden heeft ontzettend veel plaatsen waar je comfortable in en uit het water kan. Ijskoud baden was nog nooit zo… hot!

Winters kajakken: een zaligheid

Tijdens de winter kan de zee er als een magische spiegel uitzien. Roerloos, (nog) niet bevroren, met heerlijk ver zicht over water en land… Dit is het ideale ogenblik om in een kajak over het winterse water te glijden. Laat je niet afschrikken: goede kledij en rustig water maken winters kajakken best haalbaar en veilig. Geniet ondertussen van het traagzaam evoluerende vergezicht, spot zeehonden, groet een voorbijvarende visser, …

Hönö, Lysekil, Smögen: het zijn maar enkele voorbeelden van plaatsen waar je ’s winters kan kajakken. Boek een gezellig hotelletje, neem een sauna, dineer met je partner en ga kajakken!