Gezellige Italiaanse avond

Je snakt misschien wel meer dan ooit naar zuiderse sferen. Met de volgende tips voor een Italiaanse avond waan je jezelf zo in la bella Italia…

Een Toscaanse avond

Toscane, waar fijnproevers genieten van heerlijke gerechten en wijnliefhebbers niets te kort komen… dat Toscane haal je op de volgende manier in huis. Tijdens de apero bekijk je de virtuele tentoonstellingen van de Galleria degli Uffizi in Firenze om wat cultuur op te snuiven. Voor de wijn en het gerecht van de avond vind je inspiratie in de reeks Toscaanse wijn voor beginners en Traditionele Toscaanse gerechten. En de avond afsluiten doe je met de best bekeken film op de Italiaanse televisie: La vita è bella, grotendeels opgenomen in de historische binnenstad van het mooie Arezzo.

Noord-Italiaanse avond

Een rondreis door het gevarieerde Noord-Italië vraagt uiteraard om een gevarieerde aanpak. De avond beginnen doe je met… Italiaanse bubbels uit de Franciacorta regio in Lombardia aan het Iseo meer. Om het romantisch te maken bezoek je Venetië op virtuele wijze. Voor het hoofdgerecht trek je even naar het mooie Zuid-Tirol voor een typische aspergerisotto met gorgonzola en peren met een lekkere Pinot Grigio erbij. Eindigen doe je met deel één van de prachtige film La meglio gioventù die zich grotendeels afspeelt in Turijn, maar ook in Rome, Toscane en Sicilië. Of wat denk je van een film van Fellini, de bekende filmmaker die net 100 jaar geleden geboren werd in Rimini.

Een avondje Midden- en Zuid-Italië

Van Rome naar Sicilië, Sardinië en terug naar Rome, het kan bij je thuis. Om in de sfeer te komen breng je een bezoek aan de Vaticaanse Musea via een virtuele toer. Voor de liefhebbers van finger food zijn er Siciliaanse Arancini, gevulde rijstballetjes die zijn bestrooid met paneermeel en vervolgens worden gefrituurd. Een wijn om te ontdekken is de Cannonau uit Sardinië. Het is het elixir van de lange levensduur, de wijn om honderd jaar te worden. Een soepele, robuuste wijn die perfect past bij wild en de sterke smaken van de Sardijnse keuken, met name kazen zoals Pecorino. Om de avond gezellig terug in Rome te eindigen moet je kijken naar La Grande Bellezza, de met prijzen overladen Italiaanse dramafilm uit 2013. Het boek ‘The great beauty of Rome’ navigeert door de locaties van de film en is een must read voor diegenen die Rome met andere ogen willen zien en voor iedereen die fan is van de film.

Ciao!