Gezinsvakantie richting Vallée du Loir

Vallée du Loir ligt zo’n 40 kilometer ten noorden van z’n bekendere zusje Vallée de la Loire, tussen Le Mans, Tours en Angers. Je struint er door een romantisch landschap met prachtige kastelen die zich langs de oevers van de Loir vleien. Je verkent rustige, charmante dorpen waar je van verrukkelijke streekgerechten proeft. Je beleeft er een pak zalige avonturen, en dat met het hele gezin!

De Vallée du Loir neemt je mee naar sprookjesachtige, onbekende plekjes. Die bereik je met de auto, de fiets of zelfs te voet. Want de regio verwent je met bijna 480 kilometer aan wandelpaden en ruim 540 kilometer aan fietswegen. Welke hoogtepunten je onderweg zoal tegenkomt? Dat ontdek je hier.

Fantastische gezinsactiviteiten

In Zoo de la Flèche reis je rond de wereld in één dag. Je wandelt door de savanne, bedwingt de Noordpool en doorkruist tropische regenwouden. Tijdens je tocht ontmoet je mysterieuze dieren en hun vriendelijke verzorgers. Ook in Carnuta kom je meer te weten over de natuur. Dit museum bevindt zich aan de rand van het bos van Bercé, de groene long van de Vallée du Loir.

Cultuur opsnuiven met de kids doe je in de Apothicairerie de Baugé. Je struint er door een 17e-eeuws ziekenhuis, waar je een van de allermooiste apotheken van Europa bewondert. Vlakbij bezoek je le Palais du Roi René, een statig kasteel uit de 15e eeuw. In het karaktervolle stadje Luché-Pringé keer je zelfs nog verder terug in de tijd. Zo bots je er op romaanse, gotische en middeleeuwse bouwwerken.

Houden jij en je kinderen eerder van een waanzinnig avontuur? Stijg dan op met een luchtballon en beleef Vallée du Loir vanop grote hoogte. Of rep je naar la Rotonde de Montabon. In deze spannende escape room ga je aan boord van de bekende Orient Express.

Sportief met de kids

Vallée du Loir trakteert je niet alleen op panoramische uitzichten. Het uitgestrekte landschap schotelt je heel wat sportieve uitdagingen voor. Zo peddel je over de Loir in een kajak. Als een echte piraat speur je het water af, op zoek naar verborgen schatten. Blijf je liever op het droge? Zoef dan door de streek op de rug van een paard. Of sla een balletje op de uitmuntende golfterreinen in de buurt.

Een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden strekt zich uit over deze regio. Je stippelt je eigen route uit of volgt een bewegwijzerd pad. Je trapt of flaneert door een gevarieerd decor. Zo trek je het ene moment door een bruisend dorp en het volgende langs een wijnveld.

Gastvrije logeerplekken

Uitrusten na een drukke dag? Dat doe je in het moderne Gîte la Terrasse du Loir, vanwaar je uitkijkt op de kabbelende rivier. Ook in Chambres d’Hôtes la Haute Forge geniet je van een uitzicht op het water: dat van het zalige buitenzwembad.

In de Safari Lodge van Zoo de la Flèche sta je oog in oog met een stoere ijsbeer of tijger. Wie in het bed van de Bulle Transparante op de Camping de la Route d’Or ligt, bewondert een mooie sterrenhemel. Ga je liever glampen in stijl? Klop dan aan bij de B&B Kota Finlandais la Bercéene. In deze Scandinavische cabin duikt het hele gezin samen in het bubbelbad.

Nog exclusiever wordt het bij Yourtes Loire Valley Llamas. Waar je tijdens het ontbijt het gezelschap van enkele pluizige lama’s krijgt. Chambres d’Hôtes au Château d’Hodebert voert je dan weer naar een traditioneel, Frans kasteel.