Gletsjers ontdekken in Alaska

Het is een continent van contrasten, van de ontzagwekkende gletsjers van Glacier Bay National Park tot de met sneeuw bedekte hoge bergen, eindeloos uitgestrekte toendra’s in het binnenland en fjorden langs de kust. Alaska, het staat bij velen van ons hoog op de bucketlist. Van april tot en met september dit jaar kun je op ontdekkingsreis naar de ‘Next frontier’ met Holland America Line die maar liefst 121 cruises aan boord van 6 schepen aanbiedt.

Alaska is met 1.481.347 km² oppervlakte de grootste staat van de Verenigde Staten en vanwege de uitgestrektheid het beste te bereizen per schip. Dit jaar kun je op maar liefst 6 schepen – Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Volendam en Westerdam een 7-daagse, maar ook 14-daagse “Great Alaska Explorer”-cruise boeken waarbij je diverse havens aandoet. Tijdens de Alaska reis bezoek je niet alleen het grootste en indrukwekkendste natuurpark Glacier Bay maar kun je ook beren spotten op het eiland Kodiak, vissen naar zalm in Valdez en maak je  een stop in o.a. Skagway, Sitka, Ketchikan. De talloze bijzondere excursies aan wal worden gegeven door degenen die het uitgestrekte gebied het beste kennen; de inwoners van Alaska. Ook aan boord word je ondergedompeld in de lokale cultuur met authentieke programma’s. Het startpunt en de eindbestemming voor deze reizen zijn Seattle, Washington en Vancouver, British Columbia, Canada, of een enkele reis tussen Whitter (Anchorage), Alaska en Vancouver.

De iconische gletsjers van Glacier Bay

De ontzagwekkende gletsjers van Alaska en het Glacier Bay National Park kunnen het beste vanaf zee worden bekeken. Holland America Line biedt de meeste routes naar Glacier Bay National Park, meer dan welke andere cruiselijn dan ook. Elke Alaska-cruise omvat een bezoek aan meerdere iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier of de Twin Sawyer Glaciers in de Tracy Arm Fjords. Bij cruises naar Glacier Bay reist een parkwachter en een ‘native speaker’ mee.

Denali

Eén van de hoogtepunten van de Alaska reis is Denali. Op een indrukwekkende 6.190 meter boven zeeniveau is Denali niet alleen een berg,  het is het middelpunt van het ruige, ongerepte binnenland van Alaska. Wanneer je met Holland America Line een cruisetour voor Alaska boekt, kun je hier tot drie nachten verblijven in het McKinley Chalet Resort aan de rivieroever en de hoogste berg van Noord-Amerika van dichtbij bewonderen. Midden in het resort bevindt zich Denali Square, de perfecte plek voor een eerbetoon aan Alaska. Proef lokale gerechten, bewonder het prachtige uitzicht in Karstens Public House, praat met kunstenaars die daar wonen en werken of maak s ‘mores rond een gezellig kampvuur.

Bij een verblijf van 2 of 3 nachten in Denali National Park is een gratis Tundra Wilderness Tour inbegrepen. En als je geluk hebt, kun je op je route door dit national park Alaska’s grote vijf bewoners ontmoeten: grizzlyberen, kariboes, elanden, Dall-schapen en wolven. Het vervoer vindt plaats met de ultra comfortabele McKinley Explorer die je vanuit de stad Anchorage naar Denali rijdt en via het glazen koepeldak heb je adembenemend uitzicht op het ongerepte landschap.

Yukon – enkel aangeboden bij Holland America Line 

Een reis naar Alaska is niet compleet zonder een bezoek aan het legendarische, uitgestrekte, ongerepte Yukon. Holland America Line is de enige cruiserederij die je naar deze bijzondere regio brengt. Meer dan 7 verschillende Land + Sea Journeys combineren een drie-, vier- of zevendaagse Alaska-cruise met het ontdekken van het binnenland. Uitgebreide Yukon cruisetours van Holland America Line brengen je op het pad van de Klondike Gold Rush. Volg het goudkoorts-pad en bezoek onder meer Whitehorse, de grootste stad in het noorden van Canada en Dawson City, waar de eerste goudklomp van de Yukon werd gevonden in het water van Rabbit Creek.  Dompel je onder in de inheemse geschiedenis van deze prachtige staat. 

Entertainment aan boord

Ook aan boord valt er genoeg te beleven. Zo vind je op de menukaart van de vele fine dining restaurants aan boord verschillende authentieke visgerechten uit Alaska. Daarnaast is keuze uit een uitgebreid programma van het informatiecentrum ‘Explorations Central’, waarbij regionale experts de lokale cultuur en geschiedenis laten zien en zijn er speciale presentaties over lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de bekende sledehondenrace Iditarod. ’s Avonds geniet je dan weer van de beste livemuziek op zee tijdens een bezoek aan de Music Walk waarbij je langs verschillende live-optredens geniet van verschillende muziekstijlen, gaande van blues, tot pop, rock en zelfs klassiek. In de ‘World Stage’ geniet je door de 270 graden LEDschermen van een indrukwekkend panorama op de verschillende optredens.

Rijke geschiedenis van Holland America Line.

De middelgrote schepen van Holland America Line varen onder de Nederlandse vlag. In 2023 viert de cruisemaatschappij met trots haar 150-jarig bestaan. Aan boord van de schepen wordt zowel Engels als Nederlands gesproken, dagprogramma’s en menu’s zijn beschikbaar in het Nederlands, en bepaalde excursies bieden Nederlandstalige gidsen. In het  kader van het 150-jarig jubileum biedt Holland America Line haar gasten dit jaar aan boord additionele feestelijke belevenissen, producten en activiteiten.