Goedkoop naar IJsland en Amerika dankzij PLAY

Op 24 mei 2022 vloog de IJslandse luchtvaartmaatschappij PLAY voor de eerste keer van Brussel naar Reykjavik. Na een rechtstreekse vlucht van een drietal uur sta je al in de IJslandse hoofdstad. Voor PLAY is Brussel een belangrijke bestemming als centraal knooppunt voor België, Nederland en Luxemburg. Momenteel zijn er twee tot drie vluchten per week, maar dit zal in de zomermaanden worden uitgebreid naar vier wekelijkse vluchten. Het allerbelangrijkste is misschien wel het daarbij horende prijskaartje. Met prijzen rond de 100€ per vlucht profileert PLAY zich als echte prijsbreker en zijn de tarieven een stuk scherper dan alle concurrenten.

Volgens Birgir Jónsson, CEO bij PLAY, zijn daar diverse redenen voor. “Eerst en vooral worden onze vluchten uitgevoerd met de Airbus A320 en Airbus A321. Dit zijn kleinere, moderne en zuinige vliegtuigen. Hierdoor hebben we minder last van de stijgende brandstofkosten. Daarnaast heeft het grootste deel van ons personeel een verleden bij WOW en die ervaring is natuurlijk handig meegenomen. Tenslotte zetten we ook fors in op digitalisering. Zo zijn we enkel maar online bereikbaar. Het is gemakkelijk, snel en comfortabel. Denk maar aan onze chatbot Playfin die 24u op 24 klaar staat voor onze klanten.”    

De slogan van PLAY is ‘Pay less, play more’ en die is niet zomaar gekozen. De luchtvaartmaatschappij kan nog uitpakken met een ultieme troefkaart. Ze bieden vluchten aan richting de Verenigde Staten met tussenstop in IJsland. Een gouden kans voor reizigers die bijvoorbeeld een weekje IJsland willen koppelen aan een weekje Amerika. “Momenteel vliegen we naar New York, Boston en Washington. Onze ambitie is om binnenkort ook enkele Canadese steden toe te voegen aan ons aanbod”, verklapt CEO Jónsson.