Golfen, paardrijden en andere sporten

Het is voorjaar en dat betekent buiten zijn met dit lekkere weer. Naast relaxen op het strand of een terrasje pakken in de stad, is het ook lekker om met dit mooie weer buiten te sporten. In de Amerikaanse Travel South regio is er genoeg te doen qua buitensport, maar golf en paardrijden zijn verreweg het populairst.

Derby en Golf in Kentucky

Het is lente en dat betekent dat de staat Kentucky in het teken staat van golf en Derby. Een Derby is een paardenrace waar het naast gokken op paarden ook gaat om de outfits. Het is een ware modeshow. Iedereen ziet er op zijn paasbest uit en de dames dragen vaak elegante hoeden. De meeste bezoekers komen er voor de paardenraces, maar er zijn ook bezoekers die alleen komen om de hoeden te bekijken en vooral hun eigen hoed te showen. De oudste en meest bekende derby is de Kentucky Derby, deze wordt altijd op de eerste zaterdag van de maand mei gepland in Louisville. Dit ter afsluiting van het Kentucky Derby Festival dat 2 weken lang gevierd wordt. Het begint met een gigantisch vuurwerkspektakel in Louisville, het zogeheten ‘Thunder over Louisville’. Verder kan je in andere steden in Kentucky verschillende plekken bezoeken waar de paardensport voorop staat; een renbaan waar je natuurlijk een race kan bijwonen, maar ook de jockeys kan ontmoeten, de bekroonde paarden kan bewonderen, of op een van de nursery farms de jonge veulentjes in het veld zien dartelen die later misschien wel Derby winnaars worden.

Met meer dan 300 golfbanen zijn er in Kentucky genoeg plekken om te golfen. Een paar pareltjes zijn bijvoorbeeld: de Kentucky State Parks Golf Course met een schilderachtig uitzicht op het meer, het Dale Hollow Lake State State Park Golf Course met twee vijvers, rots uitstulpingen en uitzicht op de bergen en voor de serieuze golfers is er uitdaging te vinden bij Grayson Lake Golf Course waar een van de grootste witte zand bunkers te vinden is.

Golf in North Carolina

Van de oostkust tot in de bergen, in North Carolina vind je golfbanen afwisselend in uitdaging en omgeving. Op elke golfer zijn bucketlist staat Pinehurst Resort om een balletje te kunnen slaan op golfbaan No. 2. Deze golfbaan is bekend door de vele wedstrijden en kampioenschappen die hierop gespeeld zijn zoals de U.S. Open Championship en de U.S. Women’s Open Championship. De Pine Needles Lodge & Golf Club is ook een bezoek waard, hier wordt in juni dit jaar de U.S. Woman’s Open Championship wordt gehouden voor de 4de keer.

Aan de kust van North Carolina vind je Brunswick Islands met meer dan 30 golfbanen uitgestrekt over 72 kilometer. Een van de bekendste golfbanen ligt bij de Ocean Ridge Plantation, die bekend staat om het gebruik van het thema ‘grote katten’. De golfbanen heten dan ook ‘Leopard’s Chase’, Tiger’s Eye’, ‘Panter’s Run’ en ‘Lion’s Paw’.

In de bergen vind je het Omni Grove Park Inn met adembenemende uitzichten. Veel beroemde mensen hebben hier ook gespeeld, waaronder Barack Obama. Verder heb je in de bergen ook het High Hampton Resort in Cashiers en de Linville Golf Club in Linville waar veel historie te vinden is.

Sportsman’s Paradise Louisiana

In de staat Louisiana is er voor elke sportieve avonturier wel wat te doen. Voor golfers is de Wetlands Golf Course in Lafayette of de Atchafalaya in Patterson een perfect uitje. Het is voor golfers van alle niveaus en je vindt er brede fairways en subtiele terreinen. De Atchafalaya is omgeven door de mooie natuur van de Atchafalaya Basin, waar meer dan 40 soorten flora groeit en bloeit. De 18 holes van deze golfbaan zijn elk vernoemd naar een kenmerk uit die basin, zo heb je de Whiskey Bay, Ducke Lake en Lake Fausse Pointe.

In Louisiana zijn er genoeg plekken om te vissen. Of je nu aan het vissen bent op het enorme Toledo Bend Reservoir of tijdens een boottocht van Venice naar de Golf van Mexico, de omgeving is altijd mooi. Veel van Louisiana’s nationale parken bevinden zich op het water, wat ook prachtige locaties zijn om je hengel uit te slaan. Naast vissen kan er hier ook lekker gewandeld worden, gefietst of kan je er paardrijden.

Op zoek naar een uitdaging? Wat dacht je van de Tour du Teche Canoe Race, een kano race in de Bayou Teche voor alle leeftijden. Of neem deel aan de Cycle Zydeco, een evenement dat elk jaar plaats vindt in Lafayette waar je door 13 steden fietst in 5 dagen tijd. Onderweg proef je van de lokale keuken en geniet je van livemuziek. De staat Louisiana heeft niet voor niets de bijnaam Sportsman’s Paradise.

The Arkansas Golf Trail

Tijdens een potje golfen in Arkansas kan je genieten van mooie landschappen. Van glooiende heuvels tot dichte wouden, van torenhoge dennenbomen tot bergmeren en van ongerepte rivieren tot landbouw gronden, de staat Arkansas biedt een geweldige golfervaring op elke golfbaan. De Arkansas Golf Trail is een lijst dat bestaat uit 14 elite openbare en privé golfclubs op 13 unieke locaties. Een paar uur doorbrengen op de golfbanen van deze clubs zorgt voor een complete golf ervaring in Arkansas.

Elke golfclub in de Arkansas Golf Trail is anders. Zo is de Big Creek Golf and Country Club een award winnende, vijf sterren golfbaan voor golfers die een uitdaging zoeken en is Bella Vista de oudste golfclub van de Arkansas Golf Trail met een klassiek uiterlijk.