Groen toevluchtsoord in de Loirestreek

Het domein Arche de la Nature ligt op een paar minuten van het centrum van Le Mans in de Loirestreek in Frankrijk en is bereikbaar met de tram vanuit het centrum of het station van Le Mans. Dit natuurgebied van 500 hectare, permanent gratis toegankelijk voor het publiek, is de perfecte plek om een frisse neus te halen en tot rust te komen! Het park biedt bezoekers een uitgestrekte natuuromgeving die de emblematische landschappen van de Sarthe weerspiegelt. Bossen, akkers, boomgaarden en weiden, het gebied is ideaal voor een gezinsuitstap. Er zijn ook fietsen te huur om de vele paden van het park al fietsend te verkennen, of kano’s om van de rustige vijver te genieten.

Gezinnen zullen dol zijn op de pedagogische boerderij, waar je een ritje met de paardenkoets door het landgoed kunt maken en de verschillende diersoorten van het platteland van dichtbij kunt zien. Er zijn ook observatieposten opgezet op strategische punten in het park om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten.

Sportvelden en speeltuinen zijn er zowel voor kinderen als volwassenen. Het hele jaar door worden er talrijke natuurevenementen en -activiteiten georganiseerd. Als ontmoetingsplaats is de Arche de la Nature ook het decor voor de grote volksfeesten van Le Mans. Een totale onderdompeling in een oase van groen waar gezelligheid en natuur in harmonie samenkomen.