Herfstbezoek aan Nausicaá

Een handje toesteken tijdens de training van zeeleeuwen? Kijken hoe de reuzenmanta gevoederd wordt? Of een blik werpen achter de schermen van Europa’s grootste aquarium? Deze herfstvakantie doe je het allemaal in Nausicaá, in Boulogne-sur-Mer. Interactieve tentoonstellingen en ludieke activiteiten bezorgen je een prachtige dag aan de Franse Opaalkust.

Op een steenworp van de Belgische grens wachten maar liefst 60.000 betoverende zeedieren op jou. In het Franse Boulogne-sur-Mer nemen ze je mee op een fantastische reis, dwars door alle wereldzeeën. Je ontmoet er schildpadden, kleurrijke clownvissen en sierlijke manta’s. Deze herfstvakantie beleef je er zelfs nóg meer plezier dankzij deze vijf fenomenale exposities en activiteiten.

Bezoek achter de schermen

Elke dag tienduizenden dieren verzorgen … dat is een heuse opdracht voor de verzorgers van Nausicaá. Hoe zij dat aanpakken? Dat kom je te weten tijdens een exclusief bezoek achter de schermen. Je verkent de keuken en de wandelgangen. En je leert alles over het dagelijkse leven van de dieren van Nausicaá. Je wandelt ook langs de indrukwekkende filterinstallaties. Die zuiveren elke dag meer dan 17.000 m³ water.

Assisteren tijdens het voedermoment

Voedermomenten, trainingssessies, quizzen… Er valt een pak te ontdekken tijdens jouw bezoek aan Nausicaá. Elke dag neem je deel aan heel wat leuke activiteiten. Zo assisteer je de verzorgers tijdens de training van de zeeleeuwen. En verderop vertroetel je de roggen en de vissen in het aanraakbassin.

Op volle zee

Zet je schrap voor een duik in de expo ‘Op volle zee’. Hiermee voert Nausicaá je naar één van de laatste onontdekte plekken op aarde: het eiland Malpelo, vlakbij Colombia. Je wandelt door een 18 meter lange tunnel en een kloof van wel 7 meter hoog. Reusachtige ramen zorgen voor fantastische uitzichten. Samen met een adembenemende baai bootsen ze de zeebodem van Malpelo na. Daar bewonder je indrukwekkende mantaroggen, grijze haaien en vele andere ongelooflijke diersoorten van dichtbij.

Over kusten en mensen

De mens en de zee … hun band gaat eeuwen terug in de tijd. En het einde ervan is nog lang niet in zicht. Met de tentoonstelling ‘Over kusten en mensen’ nodigt Nausicaá je uit voor een wereldreis langs alle kusten. De route gidst je van de Noordzee naar de Middellandse Zee, door kelpbossen, lagunes en koraalriffen. In de open zee gieren de zenuwen door je lijf wanneer de haaien voorbij zwemmen. Terwijl de lagunes je bekoren met hun sprookjesachtige vissen. Verderop, in het Californisch reservaat, schieten de zeeleeuwen als torpedo’s door hun watertank van wel 1.000 m³. En zo wacht er om elke hoek een compleet nieuwe omgeving!

In het oog van de klimaatorkaan

Bizarre natuurfenomenen over de hele wereld maken het ons duidelijk: het klimaat is er slecht aan toe. Wat dat betekent voor het magische leven onder water? Dat ondervind je tijdens de tijdelijke tentoonstelling ‘In het oog van de klimaatorkaan’. Je stapt aan boord van de Nausicaá explorer en doorkruist koraalriffen, mangroves en diepe oceanen. Je trotseert stormen en overstromingen. Maar gelukkig kom je ook te weten wat je zelf kunt doen om het tij voorgoed te keren.

Aan een voordelige prijs

Zin gekregen in een duik in het diepblauwe universum van Nausicaá? Goed nieuws, want momenteel profiteer je van een voordelig familietarief. Wie minstens vier tickets bestelt, ontvangt 15 procent korting. Een ingangskaart voor een volwassene of een kind vanaf 12 jaar kost dan nog 24 euro in plaats van 28,50 euro. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar zakt het tarief van 21,50 naar 18 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis binnen.