Hier is après-skiën het duurst

Veel wintersportfanaten trekken deze periode richting de Europese bergen voor een weekje (of langer) skiën of snowboarden. Een dag op de piste wordt natuurlijk afgesloten met een welverdiende (non)alcoholische versnapering. Maar let op: de kosten voor populaire après-skidrankjes kunnen per wintersportgebied fors verschillen: tot wel 167 procent!

Reisorganisatie Sunweb zette de kosten van de populairste après-skidrankjes, waaronder een glas rosé, pintje bier (50 cl), Aperol Spritz, warme chocolademelk en Vin Chaud in de 15 beroemdste wintersportgebieden van Europa, op een rij om te kijken op welke pistes Vlamingen het meeste waar voor hun geld krijgen.

Uit het onderzoek blijkt dat het Franse Méribel de kroon spant met een totaalprijs van maar liefst 60 euro voor de vijf bovengenoemde dranken. Voor een Aperol Spritz betalen wintersporters maar liefst 17 euro in de populaire ‘Instagrammable’ bar La Follie Douce.

Het bekende Oostenrijkse wintersportoord St. Anton is de op één na duurste: vakantiegangers tikken hier in totaal zo’n 39,70 euro (34% minder dan in Méribel) af, terwijl Davos Klosters in Zwitserland de top drie afsluit met 39,40 euro voor een rosé, pintje bier, Aperol Spritz, warme chocomel en Vin Chaud.

Wintersporters die in het Oostenrijkse Sölden verblijven hebben geluk. Dit wintersportgebied biedt volgens Sunweb de beste prijs-kwaliteitverhouding: men betaalt hier gemiddeld 22,50 euro voor de vijf populaire après-skiversnaperingen. Dat is bijna een derde minder dan de gemiddelde totaalprijs van alle andere onderzochte resorts (€33,49).

Vakantiegangers die in Tignes/Val d’Isère de pistes afdalen komen voor een welkome verrassing te staan, hier zijn de kosten voor après-ski namelijk niet zo hoog als verwacht. De populaire (feest)bestemming is het op twee na goedkoopste (€27,00) en is maar liefst €33,00 goedkoper dan Méribel.

Martine Langerak, woordvoerder bij Sunweb Group, licht toe: “Een wintersportvakantie heeft veel meer te bieden naast skiën en snowboarden. Après-ski is altijd één van de grootste attracties voor wintersportliefhebbers, maar afhankelijk van waar je naartoe gaat, kan feesten in de Alpen aardig in de kosten lopen.  De pakketreizen van Sunweb zijn altijd inclusief een skipas, en dat kan zomaar weer wat euro’s schelen die je kunt spenderen in de apres-skibar!”, aldus Langerak.