#hiermoetjezijninBrabant

Het aanbod van de provincie Noord-Brabant is een beetje zoals onze kleerkast: oneindig veel parels, die je vaak niet weet te combineren. En net hier biedt VisitBrabant, samen met de Brabantse vrijetijdssector, een antwoord op. Met de campagne #hiermoetjezijninBrabant bundelen ze de mooiste combinaties van de vele Brabantse trekpleisters.

Op deze handige webpagina vind je niet alleen wáár je moet zijn in Noord-Brabant, maar ook waaróm. Hier moet je zijn…

… als je wilt uitwaaien in de stad

Dan moet je bijvoorbeeld naar Breda, Etten-Leur & Oudenbosch. De stad Breda is een pronkstuk van de provincie. In het Stedelijk Museum krijg je een mooi beeld van de stad en begrijp je meteen vanwaar de koninklijke allure vandaan komt. Flaneer langs de Blind Walls Gallery richting de talrijke winkelstraatjes. Na een kwartiertje rijden beland je in Etten-Leur, de thuisbasis van de familie Van Gogh. Je vindt er een aantal plekken en gebouwen die je aan de Meesterschilder herinneren. En last but not least, is er Oudenbosch, waar je een kopie van de Vaticaanse Sint-Pietersbasiliek kan bewonderen. Sì, mini-Rome!

… als je op rietveld safari wilt

Alles wat je nodig hebt voor één en al avontuur en actie dichtbij huis: een fiets, een comfortabele fietsbroek, een drinkbus én… De Brabantse Kempen! Slinger langs prachtige fietspaden door vennen, bossen, beekdalen, natuurgebieden en heidevelden waar knooppunten je de weg wijzen! Uitrusten doe je in de omliggende abdijen, mét bijpassend abdijbier en -kaas.

… als je een sprookje zoekt

De kinderen het tripje van hun leven bezorgen? Dan zijn Oisterwijk en Hilvarenbeek the place to be! Waan je met het gezin in Zuid-Afrika door een bezoekje aan Safaripark Beekse Bergen en spot de Big Five! Wist je dat je er ook kan overnachten in een boomhut, met uitzicht op de dieren?! Om het sprookjesplaatje compleet te maken ben je binnen het half uur ook in de Efteling, waar dromen werkelijkheid worden…

… als je wild wordt van de natuur

Aan natuurgebieden geen gebrek in Noord-Brabant. Zo kan je Nationaal Park de Biesbosch perfect combineren met de pittoreske havenstad Willemstad. Natuurgebied De Biesbosch is een ongerept doolhof van glasheldere rivieren en wilgeneilandjes. Wist je dat het zich het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa mag noemen? In Willemstad kan je dan weer heerlijk uitblazen en smikkelen in een van de vele restaurants aan de waterkant.

… als je jouw oerinstinct volgt

Het oergebied van Noord-Brabant start in Natuurcentrum De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Voor de kleine avonturiers zijn er speciale kinderroutes uitgestippeld en de natuurspeelplaatsen waar ze uit de bol kunnen gaan. Heerlijk overnachten kan in een hooiberg, boomhut of een bosvilla.

… als je van pittoreske steden houdt

De historische hoofdstad ’s-Hertogenbosch en het pittoreske vestingstadje Heusden: a match made in heaven. En slechts op 16km van elkaar! Zo pronkt Den Bosch met het Noordbrabants Museum en de Sint-Janskathedraal omringd door restaurantjes en de romantische wateren van de Binnendieze. Een wandeling over de vestingmuren van Heusden met achter elk hoekje een fotogeniek plekje, sluit hier perfect bij aan.

… als je door het water wilt lopen

Eén van de gezelligste stadjes van Noord-Brabant: vestingstad Bergen op Zoom, net boven Antwerpen. De smalle straatjes, oude pleintjes, culturele schatten en het stadsstrand bieden de ideale mix voor een city tripje. Onderweg naar Bergen op Zoom passeer je natuurgebied de Kalmhoutse Heide waar je onbezorgd kan wandelen en in de Dintelse Gorzen vind je een uniek stuk natuur met een mix van zout en zoet water.