Hiervoor moet je naar Valencia

In een jaar dat meer dan ooit in het teken staat van duurzaamheid, is València erkend als Europese Groene Hoofdstad. Dit jaar is dus de ideale gelegenheid voor een uitstapje. Ontdek de vele redenen waarom de Europese Commissie deze onderscheiding heeft toegekend aan Valencia. De zee en de tuinen zijn belangrijke voedselbronnen voor Valencia en deze verse producten zijn te vinden in de levendige kraampjes van de oudste markt van Valencia en de onlangs gerenoveerde Grao Markt. Ook vind je ze in de nieuwe plekken voor fijnproevers in het centrum, zoals de Mercado de la Imprenta of Mercader, in de wijk Cabanyal.

De opening van het nieuwe Hortensia Herrero Kunstcentrum in het oude Valeriola Paleis maakt de Valenciaanse culturele scène nóg levendiger. Hetzelfde geldt voor de terugkeer van het muziekprogramma naar het Palau de la Música, dat na de renovatie een nieuw seizoen in première zal laten gaan. En niet te vergeten Sorolla, het werk van de Valenciaanse kunstschilder die te zien is in de nieuwe permanente collectie van het Museum voor Schone Kunsten van de stad.

Ook voor een adrenalinekick moet je in Valencia zijn met de Ironman 70.3 in april en oktober, waarbij de derde editie van de FIA Motorsport Games op het Ricardo Tormo circuit plaatsvindt. Bovendien voel je de spanning in de Roig Arena, de nieuwe overdekte locatie waar grote sportevenementen en bijeenkomsten plaatsvinden. Goed nieuws voor wie de stad in 2024 wil bezoeken: er worden nieuwe accommodaties geopend.

Er zijn genoeg redenen om in 2024 naar Valencia te reizen, mis ze niet!