Hotel Barcelona 1882: Slapen naast de Sagrada Familia

Op zoek naar een kindvriendelijk en centraal gelegen hotel in het Spaanse Barcelona? Overweeg dan zeker Hotel Barcelona 1882. Het gebouw straalt comfort en elegantie uit. De luxe familiekamers en het uitgebreid ontbijt zullen je zeker kunnen overtuigen.

Stuk geschiedenis

Waarom 1882 vraag je je misschien af? De naam van het hotel is een eerbetoon aan architect Antonio Gaudi en het modernisme. In 1882 werd gestart met de bouw van de Sagrada Familia die zich letterlijk om de hoek bevindt. Het bouwwerk is wereldwijd gekend, maar nog steeds niet afgewerkt. Het design team zocht inspiratie bij William Morris, de rechterhand van Gaudi. Op deze manier werd het interieur van het hotel mee bepaald. Luxe, relax, comfort, traditie, … Dit zijn de woorden die je meteen kan linken met Hotel Barcelona 1882.

Comfortabele familiekamers

Ben je nu op vakantie of zakenreis met familie of alleen. Er is voor ieder wat wils. De familiekamers van Hotel Barcelona 1882 zijn prachtig ingericht en bieden plaats tot 4 personen. Naast het tweepersoonsbed kan er een sofabed worden uitgeklapt. Zijn de kinderen nog te klein? Geen probleem want het hotel kan babybedjes voorzien. Twee televisieschermen, een Bluetooth speaker en een koffiezet laten je meteen thuis voelen. De badkamer is ingericht met oog voor detail. Zo is er een inloopregendouche die zicht kan bieden op het tweepersoonsbed en het sofabed. Ideaal om de spelende kinderen in de gaten te houden. Toch nood aan meer privacy? Gewoon het gordijn sluiten en klaar is kees. Naast Wi-Fi en een fitnesszaal is er ook een prachtig zwembad. Prachtig gesitueerd op het dak met zich op de Sagrada Familia. Niet voor niets is deze plek beter bekend als selfie point.

Cooking shows

Genieten in Hotel Barcelona 1882 kan uiteraard niet zonder een glas wijn en tapas. Er wordt enkel gewerkt met seizoensproducten die lokaal worden aangekocht. Proef een cocktail in de Bobo Bar in combinatie met een gerecht uit de moderne keuken, maar toch met tikkeltje Catalaanse gastronomie. Toch wat genieten van de buitenlucht? Dat kan in El Bosc Terrace Bar. Belangrijk om te weten is dat het hotel alles doet om voedselverspilling tegen te gaan. Hiervoor werken ze samen met enkele lokale organisaties. De kers op de taart is ongetwijfeld het uitgebreid ontbijtbuffet. Uitgebreid mag je zeer letterlijk nemen, want met een tiental variaties in brood en verschillende keuzes confituur, kaas, ham, … is er voor ieder wat wils. Om nog maar te zwijgen van de cooking shows. Alle warme gerechten worden vers voor je ogen klaargemaakt. Heb je er zin in gekregen? Het adres: Hotel Barcelona 1882, Corsega, 482, Barcelona 08025 (Spanje).