I’ Girone De’ Ghiotti: snelle hap in Firenze

Is het nu een restaurant, winkel of broodjeszaak? Dat is de vraag die je jezelf stelt voor je I’ Girone De’ Ghiotti binnenstapt, centraal gelegen in Firenze vlakbij de belangrijkste toeristische attracties. Wel, het is een combinatie van alles. Je kan er een broodje kopen, maar ook voor een degustatiebord, lokale wijn of andere plaatselijke producten ben je aan het juiste adres.

Volgens Tripadvisor is I’Girone De’ Ghiotti het vierde beste restaurant in Firenze. Dit kan tellen, want er zijn maar liefst 2115 restaurants geregistreerd in de Toscaanse stad. De verwachtingen zijn dus hooggespannen… Eigenaar Claudio heet ons welkom en toont ons de menukaart in verschillende talen. Ze specialiteit zijn belegde broodjes of Schiacciata, maar er zijn ook degustatieborden of beter: degustatieplanken, met lokale kazen en ham.

Ondertussen vertelt Claudio dat hij iets ten westen van Firenze woont. Weg van alle drukte, maar vooral veel interessanter voor de aankoop van zijn ingrediënten. Die haalt hij dagelijks bij lokale handelaars. Verser kan bijna niet. We opteren voor een belegd broodje en vergezeld met een passende wijn is dit echt een fantastische ervaring. Er zijn enkele zitplaatsen binnen, maar buiten is het ook leuk vertoeven. Kijk gerust rond in de zaak, want ze verkopen ook verschillende lokale specialiteiten. I’Girone De’ Ghiotti is zeker en vast een aanrader tijdens je citytrip in Firenze. Vriendelijke en snelle bediening en heel betaalbaar.

Het adres van I’ Girone De’ Ghiotti: Via Dei Cimatori 23 Rosso, 50122 Firenze (Italië).