Iedereen aan de camper met Goboony

Een camper huren en eropuit trekken is helemaal hip. Het is een trend en dat is terug te zien in de online zoektocht naar campers.

Uit het ‘Vroegboek onderzoek 2018’ blijkt dat er in diverse Europese landen een enorme vraag is naar het huren van motorhomes. Het onderzoek werd uitgevoerd door Goboony, het online-platform gespecialiseerd in camperverhuur. Aan het onderzoek deden 10.000 mensen mee uit meerdere Europese landen die wel eens een camper hebben gehuurd. Die waren afkomstig uit Nederland, België, Italië en Engeland. Dit zijn de vier landen waar Goboony heel sterk staat.

Ruim de helft van de Nederlandse camper gebruikers boekt zijn of haar camper in de vroegboekperiode (december, januari of februari). Nederlanders zijn hiermee de vroegste boekers van Europa.

Belgen tweede op de lijst van de vroegboekers

Toch 57% van de Nederlandse camperreizigers, boekt een camper voor de zomerperiode al in de maanden december, januari of februari. Hiermee zijn Nederlanders een stuk sneller met het regelen van hun vakantie dan inwoners uit andere Europese landen.

Bij de Belgen, die op de tweede plek staan in het rijtje van landen waar vroeg geboekt wordt, mag 28% zich een ‘vroegboeker’ noemen. Britten (9%) en Italianen (4%) zijn een stuk minder van het vooruit plannen en zij regelen hun vakantie dan ook liever in de zomerperiode zelf.

Jongeren en 65 plussers zijn ‘laatboekers’

Slechts 4% van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar regelt een camper in december, januari of februari. Ook een klein gedeelte (7%) van de 65 plussers plant de vakantie voor de zomerperiode al in die maanden. Beide groepen boekers zijn doorgaans flexibeler in het plannen van een vakantie. Vakantiegangers tussen de 41 en 55 jaar hebben vaak een fulltime baan en een gezin, waardoor zij genoodzaakt zijn om hun vakantie verder vooruit te plannen. Het gevolg is dat 41% van hen dan ook een camper regelt in de vroegboekmaanden.

Volkswagenbusje populair bij jongeren

Vakantiegangers die een camper willen huren, zoeken het meeste op het merk ‘Volkswagen’. Opvallend is dat deze groep vooral bestaat uit de ‘jonge’ camperliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar. Zij hebben het hippietijdperk niet meegemaakt, maar willen de nostalgie maar wat graag ervaren door op pad te gaan met zo’n camper.

Meer resultaten van het Vroegboek onderzoek 2018 zijn te vinden op https://www.goboony.nl/info/goboony-vroegboek-onderzoek-2018

Airbnb maar dan op wielen

Op het deelplatform Goboony.be vind je een heel reeks campers te huur, rechtstreeks van de particulier. Met Goboony huur je een motorhome van een andere particulier en dat is dus meestal goedkoper. Je betaalt wel een borg uiteraard ! Maar wat prijs betreft ben je 25 tot 40 % goedkoper dan bij een commercieel verhuurbedrijf. En je bent verzekerd. Daarnaast heeft de site een inspirerende blog met leuke bestemmingen en tips voor de mobilehome-liefhebber.

Verzekerde huurinkomst voor verhuurders

Bij Goboony worden de verhuurders goed verzorgd. Ze krijgen een zekerheidsplan en er worden regelmatige workshops georganiseerd.

Jeroen Ducorney, country manager Goboony België : “Goboony is een win-win-situatie voor iedereen. De verhuurder verdient er een aardig cent aan. Voor de huurder is alles betaalbaar zelfs een duurdere mobilhome. Vorig jaar werden de campers voor 90% volgeboekt. Wie beslist om te verhuren is dus verzekerd van huurinkomsten. Verhuuders verdienen gemiddeld zo een 5.000 Euro per jaar. Doordat de verzekering wat extra kosten met zich meebrengt, heeft Goboony recent een zekerheidsplan ontwikkelt. Zo zijn verhuurders verzekerd van een minimum omzet. Zo niet, krijgen ze het verschil terugbetaald.”

Gratis info-meetings voor verhuurders.

Je hebt een mobilhome en je wilt die wel verhuren. Maar hoe zorg je ervoor dat alles ordentelijk verloopt en dat zowel jij als de huurder tevreden klanten blijven van het deelplatform.

Jeroen Ducorney, country manager van Goboony België, zal alle tips met je delen over hoe je mobilhome veilig en eenvoudig verhuurt via Goboony.

Volgende meetings gaan door op zaterdag 9 februari in Hotel ter Valk, Drongen en op zaterdag 9 maart in Hotel Ter Valk Brasschaat telkens van 10u tot 12u30.