In de voetsporen van Popeye

Vorige eeuw was jong en oud in de ban van een unieke strip- en tekenfilmreeks. Spinazie werd erdoor immens populair en dat was volledig de verdienste van één man: Popeye. Het succes ging zelfs zo ver dat er ook een film werd geproduceerd en daarvoor werd een volledig dorp gebouwd in Malta. Nu doet Popeye Village dienst als openluchtmuseum en is het een echte toeristische attractie.

Voor de bouw van Popeye Village in 1979 viel het oog van de filmcrew op Anchor Bay in Malta. Amper een jaar later was Sweethaven Village met zijn houten huisjes klaar en konden de opnames starten met in de hoofdrol Robin Williams (Popeye) en Shelley Duvall (Olijfje). Zes maanden later was de film ingeblikt en kon iedereen genieten van de zeeman Popeye.

Na de opnames werd de filmset omgebouwd tot een klein openluchtmuseum. Dagelijks stromen filmliefhebbers en toeristen binnen in Popeye Village. Alles werd in oorspronkelijke staat bewaard en je kan nog steeds de houten huisjes bezoeken, maar ook oorspronkelijke filmrekwisieten zijn te bezichtigen. In de bioscoop kan je een film bekijken over de geschiedenis van Popeye Village en daarnaast zijn er shows, speeltuinen, boottochtjes en andere attracties. Hierdoor is Popeye Village een echte ‘must do’ tijdens je familievakantie in Malta.

Even uitblazen langs de kust kan aan Golden Bay. Niet ver van Popeye Village is dit één van de zandstranden die het eiland Malta rijk is. Het blauwe water trekt dagelijks de aandacht van zwemmers, snorkelaars en andere watersporters. Voor een hapje en een drankje kan je terecht bij enkele horecagelegenheden. Golden Bay is tenslotte ook een geliefkoosde locatie voor een barbecue op het strand.