Interhome lanceert uniek huwelijksaanbod

De aanvraag naar buitenlandse trouwpartijen stijgt opmerkelijk volgens Interhome en daarom opent de vakantiewoningverhuurder een nieuw aanbod op zijn website: de huwelijkscollectie. Dat is een portfolio bestaande uit vakantiewoningen die geschikt zijn voor trouwfeesten, bruiloftsceremonies of huwelijksreizen in het buitenland. Volgens Interhome is de populariteitstoename te danken aan de opmars van sociale media.

Belgische en Nederlandse koppels zoeken steeds meer naar exotische locaties om hun huwelijk te vieren. Althans, dat merkt Interhome aan de toenemende vraag naar geschikte trouwlocaties. Daarom breidt het zijn aanbod uit met de nieuwe huwelijkscollectie. De oorzaak van die opwaartse trend legt Thibault van Look, Commercial Sales Manager bij Interhome België, bij sociale media: “We zien dat Instagram steeds meer invloed uitoefent op de beslissing om in het buitenland te trouwen. Waar vroeger de regelgeving rond trouwen de doorslag gaf, lijkt nu de schoonheid van de locatie de belangrijkste beslissingsfactor”, aldus Thibault.

Buitenlands huwelijk pas achteraf bezegeld

Aan de huwelijkscollectie van Interhome werden ook bestemmingen toegevoegd waar het voor Belgen vooralsnog niet mogelijk is om legaal te trouwen. Trouwen in het buitenland verloopt immers niet overal even gemakkelijk omwille van andere wetgevingen. In ongeveer de helft van de landen die in de collectie zijn opgenomen, zoals Frankrijk of Zwitserland, is het niet mogelijk om een legaal huwelijk te sluiten of zijn er bepaalde voorwaarden aan verbonden. Koppels kunnen wel een onofficiële verbintenis aangaan en deze bij terugkomst alsnog bezegelen, een formule waar steeds meer verloofden naar grijpen voor hun droomhuwelijk.

Voorbij de grenzen van het continent

Binnen Europa kunnen koppels naast de zonovergoten bestemmingen als Malta, Cyprus of Griekenland ook kiezen voor eerder atypische huwelijkslocaties. Zo biedt Interhome in de huwelijkscollectie ook chalets in de Zwitserse of Oostenrijkse Alpen aan, een kasteel net buiten Praag of een villa in Fins Lapland. Wie liever het ja-woord geeft over de grenzen van het Europese continent heen, kan kiezen voor een vakantiewoning in Zuid-Afrika, Mauritius of de Verenigde Staten.

Deze locaties zijn slechts een greep uit de selectie van Interhome. De volledige collectie vind je op https://www.interhome.be/vakantie-inspiratie/trouw-vakantiehuis/