Kindvriendelijk toerisme in Lloret de Mar

In het zuiden van de Costa Brava ontpopt Lloret de Mar zich verder tot een ideale familiebestemming. Afgelopen maand lanceerde Lloret Turisme in samenwerking met de Alícia Foundation een gloednieuw label dat goede, gezonde en duurzame horeca certificeert. Maar liefst 20 etablissementen, waaronder 14 hotels en 6 restaurants, mochten dit Little Foodies Label in ontvangst nemen. Ook op andere vlakken zet de bestemming gericht in op een zorgeloze familievakantie. Zo biedt Lloret de Mar een brede selectie aan kindvriendelijke hotels, stranden en miniclubservices. Bovendien vind je er een van de grootste waterparken van Europa en tal van andere activiteiten op maat van jong en oud.

Little Foodies: gezonde voeding op kindermaat

“Traditioneel bestaan kindermenu’s vaak uit dezelfde ongezonde en repetitieve gerechten, maar tegenwoordig hechten gezinnen alsmaar meer belang aan gezonde, evenwichtige maaltijden. Ook op reis,” zegt Elizabeth Keegan, manager van Lloret Turisme. Om die reden lanceerde Lloret Turisme samen met de Alícia Foundation het gloednieuwe Little Foodies certificaat dat aangeeft in welke horecazaken je terecht kunt voor een goede, gezonde maaltijd voor je kroost. Om het certificaat te ontvangen, ondergingen hotels en restaurants een audit aan de hand van verschillende criteria die zorgvuldig werden opgesteld door de Alicia Foundation.

Strandplezier: een kustlijn van 9 kilometer

Aan de negen kilometer lange kustlijn van Lloret de Mar zijn er stranden en baaitjes op ieders maat. De twee grootste stranden met faciliteiten voor gezinnen zijn Lloret Beach en Fenals Beach. Hier kunnen de kleinsten gratis terecht in de miniclub of kunnen families deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten. Terwijl Lloret Beach zich pal in het centrum van de stad bevindt, ligt Fenals wat meer afgelegen en wordt het omringd door rotsen en bomen. Wie met tieners reist, vindt op deze stranden ook heel wat mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten als zeekajakken, duiken, parasailen of waterskiën. Geniet je liever in alle rust van zon en zee? Dan kun je je ongestoord terugtrekken op de charmante stranden van Santa Cristina, Cala Boadella of Canyelles.

Zeepret: Op en onder water

Voor liefhebbers van de onderwaterwereld mag een snorkelexcursie met het hele gezin niet ontbreken op de vakantiechecklist. Samen met marinebiologen ontdek je de fauna en flora van de kustlijn tussen Garbi Point (Fenals) en Santa Cristina Beach. Zijn je kinderen nog te jong om te snorkelen? Dan kun je het zeeleven in Lloret ook ontdekken aan de hand van een boottocht die je meeneemt naar Tossa de Mar of Blanes. Wie liever wat anders wil, kan op Fenals Beach terecht voor initiaties in SUP surf en SUP yoga tijdens de maanden juli en augustus.

Waterworld: een van de grootste waterparken

Lloret de Mar is ook de thuishaven van een van de grootste waterparken van Europa: Water World. Het waterpark strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 14 hectare en is dus bijna zo omvangrijk als 10 voetbalvelden. Je vindt er attracties voor jong en oud. Van zwembaden met golven tot versnellingen of waterglijbanen in alle vormen en maten. Het park is dagelijks geopend van 20 mei tot 25 september.