Komaf met clichés over cruises

Cruises en vooroordelen. Ze lijken onafscheidelijk. Te duur, te druk, te saai … Maar Costa Cruises bewijst het tegendeel!

1. Cruises zijn bestemd voor de happy few?

Wist je dat de cruises van Costa ongeveer op hetzelfde prijsniveau liggen als dat van een 4 sterren-vakantieresort in de Middellandse Zee? Een 7-daagse cruise met Costa Cruises in de Middellandse Zee kan al vanaf 629 €. En het grote voordeel is dat je met een cruise elke dag op een andere bestemming aankomt. De laatste jaren is een cruise ook populair voor een familievakantie. Nog beter, Costa Cruises is een van de weinige rederijen die kinderen onder de 17 jaar volledig gratis laat meereizen, als ze een hut delen met hun ouders.

2. Het is veel te druk op een cruiseschip?

Je bent inderdaad niet alleen aan boord maar je hebt wel voldoende privacy en rust. Wat denk je van een ontbijt op je eigen balkon met zicht op de golven (inbegrepen in de prijs!)? Eindelijk tijd om dat ene boek eens te lezen, op een van de rustige plekjes op het dek. Tip: Heb je een bepaalde bestemming al eens gezien? Geniet dan eens van een dagje aan boord en het is alsof je het schip voor jezelf hebt.

3. Een week aan boord, dan ga ik me zeker vervelen?

Er is zoveel te doen aan boord van de schepen van Costa Cruises. Voor kinderen is het waterparadijs een eindeloos feest. Sportievelingen kunnen elke dag  fitnessen, ontspannen kan dan weer in de Samsara Spa. Zwemmen, danslessen volgen, piano luisteren… het kan allemaal. Wie nood heeft aan een extra portie adrenaline kan op sommige schepen de Formule-1 simulator uittesten. Maar uiteindelijk ben je nooit op dezelfde plek. Je vaart, je verkent havens en aan boord geen tijd voor verveling.

4. Elke avond in hetzelfde restaurant?

Wie gaat er op citytrip en eet elke avond in hetzelfde restaurant? Niemand! Zelfs in een vakantieresort is variatie fijn. Ook op de schepen van Costa Cruises kan je kiezen uit verschillende opties. Ontbijt op de kamer? Een pasta bij het zwembad? Of een speciale menu voor die bijzondere avond? Dat is allemaal mogelijk. Je bent altijd verzekerd van een plaats in het hoofdrestaurant.

Maar wil je iets anders, dan heb je keuze te over: wereldkeuken uit het buffetrestaurant, Italiaanse specialiteiten (wist je dat de mozzarella aan boord wordt gemaakt?), een avondje Japanse Teppanyaki of genieten van Italiaanse wijn met hapjes in de Vinotheek. Pizzeria of liever een hamburger, jij kiest! Wist je dat het nieuwste schip van Costa Cruises, Costa Diadema een Aperol Spritz bar aan boord heeft? Cheers!