La Palma: ideale winterzonbestemming

Het is 25 jaar geleden dat we nog zo’n sombere winter hebben meegemaakt. Het gevaar bestaat dat je door al dat grauw en grijs een heuse winterdip krijgt. Nood aan wat zon? Dan is La Palma de ideale bestemming. Voor zowel de wandelaar als de levensgenieter is La Palma met haar constante lentetemperaturen de ideale winterzonbestemming.

‘La Isla bonita’, zo wordt het Canarische eiland La Palma genoemd. Het is de prachtige natuur, met zijn hoge bergen, watervallen en groene dalen, die het eiland de bijnaam heeft opgeleverd. Daarenboven schijnt de zon er gemiddeld 6 uur per dag in de winter, dus ideaal tegen een hardnekkige winterdip.

Klein eiland, grote avonturen

Je winterzonbestemming is niet veel groter dan 24 op 42 kilometer maar wat je er kan zien en beleven is haast onbegrensd. Verblijf je aan de westelijke kant van het eiland dan kan je zelfs een winterduikje nemen. Het zeewater blijft zo’n 20 graden, dus nog warm genoeg om te gaan snorkelen of te duiken.

Op La Palma ben je verzekerd van rust, in prachtige hotels met uitzicht op zee. Ideale  uitvalsbasis voor een deugddoende wandeling want La Palma is immers hét wandeleiland van de Islas Canarias. Trek je stapschoenen aan en verken het Parque Nacional Caldera de Taburiente waar je kan wandelen in de bodem van de krater van een dode vulkaan. En wat dacht je van een wandeling tussen de drakebloedbomen rond Garafia? Ronduit indrukwekkend en het lentezonnetje maakt het nog mooier.

Vergeet niet dat het rustige en zonnige Canarische eiland op slechts vier uur vliegen van Brussel ligt. Je kan er dus perfect voor een korte zonnebreak naartoe.

Romantisch warm in de winter

Ook romantici kunnen hun winterdipje kwijt op La Palma. Je kan er bijvoorbeeld logeren in casitas rurales. Dat zijn super rustige, kleinschalige accommodaties met een authentiek karakter waar je ook kennis maakt met het dagdagelijkse leven van de inwoners. Verspreid over het eiland zijn er charmante restaurantjes waar je leert dat een goede lokale keuken niet altijd duur hoeft te zijn. Nadien kan je romantisch met zijn twee naar de heldere sterrenhemel kijken.

Kortom, La Palma lijkt als geschapen voor een verblijf in de winter dat je voorziet van voldoende energie én vitaminen  om de rest van de winter door te komen. Het is dé plek om je batterijen weer op te laden, niet zo ver van huis maar o  zo ver van het grijs en het grauw waarvan zelfs de weermannen zeggen dat het te lang duurt.