LEGOLAND Duitsland bestaat 20 jaar

Twee decennia familieplezier en actie in het Duitse Günzburg. Er is veel gebeurd sinds 17 mei 2002: nieuwe attracties, nieuwe LEGO® modellen en schitterende evenementen. In het jubileumseizoen zet LEGOLAND® Duitsland de kroon: ’s werelds eerste LEGOLAND Parade viert zijn première met kleurrijke kostuums, een eigen lied en passende danschoreografie. Het park viert 20 jaar LEGOLAND Duitsland met deze wereldpremière en vele andere geweldige activiteiten. Tijd om het begin eens onder de loep te nemen.

Günzburg in plaats van Tokyo

Twintig jaar geleden opende Duitslands enige LEGOLAND-pretpark zijn deuren in Günzburg. De stad haalde het van 300 andere locaties waaronder Tokyo. De opening vond plaats op 17 mei 2002 met zeven themagebieden, meer dan 40 attracties en modellen gemaakt van meer dan 50 miljoen LEGO-stenen. In de loop der jaren kwamen er andere attracties en themagebieden bij. Met de opening van het LEGOLAND vakantiedorp in 2008 ontwikkelde LEGOLAND zich van een daguitstapbestemming tot een korte vakantiebestemming. Managing Director Manuela Stone is in een zeer positieve stemming: “Ik ben trots op wat we de afgelopen 20 jaar hebben bereikt! De toewijding en inzet van het hele LEGOLAND-team is een van de belangrijkste pijlers van dit succes. De investeringen van ons moederbedrijf Merlin Entertainments in het hele resort tonen duidelijk het potentieel van onze locatie en het grote vertrouwen in het Duitse LEGOLAND-team!” Ondertussen beleefden gasten uit meer dan 120 landen onvergetelijke momenten met het hele gezin in tien themagebieden met meer dan 60 attracties.

Spannend jubileumseizoen

Het grote evenement voor de 20e verjaardag staat voor de deur: op 21 en 22 mei is het “Happy Birthday LEGOLAND Deutschland”! Een weekend met de onthulling van de themawagens en de première van de parade. Twintig fascinerende verjaardagszuilen illustreren de grote ontwikkeling van LEGOLAND in de afgelopen 20 jaar. Daarnaast bieden een cadeaujacht, flashmobs, geweldige shows in de LEGO Arena en een minifigurenruil kleurrijk verjaardagsplezier voor jong en oud.