Lente in de Noorse fjorden

Wist je dat de geluiden, geuren en beelden van de lente serotonine in de hersenen produceren. Het creëert een uniek soort geluk. We noemen het ‘Springfulness’.

Springfulness in Noorwegen zoals uitgelegd door de Brain Scientist, Bjarne Kristian Aaslie Hansen: “Springfulness treedt op wanneer de Noorse seizoenen veranderen van koude winter naar heldere lente. Onze hersenen reageren door meer neurotransmitters zoals serotonine en dopamine te produceren. Simpel gezegd, de intense veranderingen in de natuur triggeren de feel good-hormonen van de hersenen. Het maakt ons gelukkiger. We worden socialer. We slapen minder en we komen meer buiten.” Kortom, de lente is goed voor lichaam en geest.

Een van de beste plekken om Springfulness te ervaren is natuurlijk in de Noorse fjorden. Hier zijn 7 redenen waarom:

De fruitbomen staan ​​in bloei

Honderdduizenden bomen en miljarden bloemen. De bomen bloeien normaal gesproken in mei, een tijd die bijzonder mooi is bij de Hardangerfjord en de Sognefjord.

De watervallen hebben hun grootste stroom

Veel van de meest indrukwekkende watervallen van Noorwegen zijn te vinden in de Noorse fjorden. De smeltende sneeuw maakt ze in het voorjaar nog indrukwekkender.

Ontspanning

Niets is fijner dan op een beschutte plek te relaxen met je favoriete drankje terwijl de zon je gezicht streelt. In Noorwegen heeft elke hut een muur om in de zon te loungen, de zogenaamde solveggen (de “zonnemuur”). Volg gewoon de lokale bevolking. De lente is ook het moment waarop de toegangspoorten tot de fjorden, zoals Bergen, Ålesund en Stavanger, weer tot leven komen.

Besneeuwde bergen

Zorg ervoor dat je je telefoon oplaadt, zodat je foto’s kunt maken van het uitzicht op de besneeuwde bergen, torenhoog boven de fjorden. Wandel, fiets of kajak, of maak een ritje naar de top van een berg met de Loen Skylift of de Romsdal-gondel.

Skiën in de lente

Het vroege voorjaar is het hoofdseizoen voor skiërs. Ervaar een aantal heerlijke pistes in het late seizoen in populaire skigebieden zoals Strandafjellet, Myrkdalen, Voss of Folgefonna.

Zwemmen in de lente

Verjong je zintuigen met de eerste verfrissende duik van het jaar! Hot tip: probeer eens te zwemmen bij een stomende fjordsauna, zoals Heit.

Minder toeristen

Ontsnap aan de drukte. In het voorjaar zijn de fjorden helemaal van jou. Het is de perfecte tijd om met de beroemde Flåm-spoorlijn naar het fjorddorp Flåm te rijden voor een fjordcruise en Noorwegen in een notendop te ervaren. Bezoek populaire plaatsen zoals Geiranger, Preikestolen en verken het noordwesten.