Lente op de pistes in Trentino

Naarmate het wintersportseizoen vordert, worden de omstandigheden op de pistes in Trentino alleen maar beter. De dagen worden langer, het zonnetje laat zich steeds vaker zien en ook de temperatuur gaat omhoog. Maart en vaak ook nog april bieden het beste van twee seizoenen: sneeuw én zon. De wintersportgebieden Dolomiti Superski en Skirama Dolomiti Adamello Brenta zijn in topconditie voor de grand finale van het skiseizoen. Beide gebieden zijn uitgerust met vele berghutten met mooie terrassen die uitkijken op de Dolomieten, waar men van de heerlijke lentezon kan genieten. Perfect voor lange tochten gecombineerd met Italiaanse aperitivo in de sneeuw. Ook voor liefhebbers van muziek en gastronomie is er de komende tijd voldoende te doen in de twee wintersportgebieden in Trentino.

Genieten op grote hoogte

Van 7 tot en met 15 maart worden bij het Dolomiti Ski Jazz Festival de skipistes in Val di Fiemme (TN) omgetoverd tot openluchttheaters waar genoten kan worden van de warme ritmes van swingende Afro-Amerikaanse jazz. Er worden verschillende concerten gegeven op de panoramische terrassen langs de meest populaire skiroutes. En tot 28 maart kunnen kaasliefhebbers terecht bij het Happy Cheese Festival, waarbij kaasproeverijen worden georganiseerd in verschillende skihutten van Val di Fassa, Val di Fiemme en San Martino di Castrozza. Voor een echte unieke ervaring is er de ‘sunset tasting’. Geniet van de heerlijk Trentino kaas, Trentodoc bubbels en muziek terwijl de zon langzaam ondergaat en een prachtig uitzicht verschaft op de Dolomieten. Wie nog net iets extra’s wilt daalt ’s avonds af tijdens één van de fakkelafdalingen, begeleid door plaatselijke skileraren. Met zekerheid een ervaring om nooit te vergeten. Ook blijft het in Trentino tot eind maart mogelijk om in alle vroegte te genieten van de nog maagdelijke pistes tijdens Trentino Ski Sunrise. Vroege vogels worden verwelkomd met een heerlijk ontbijt van traditionele, lokale specialiteiten, waarna zij kunnen genieten van de rust en natuur tijdens een prachtige afdaling bij zonsopgang.

Gastronomische ervaring op de piste

Terrasliefhebbers zijn in deze maanden aan het juiste adres in Trentino. De dikke ski-jas kan vervangen worden door een windstopper en op de terrassen langs de pistes kan men in T-shirts genieten van de zon én van lekkere lokale gerechten. De verschillende terrassen, waarvan de meesten ook bereikbaar zijn voor niet-skiërs, hebben allen een uniek uitzicht op de Dolomieten en bieden dikwijls een exclusieve gastronomische ervaring. In Trentino neemt men namelijk geen genoegen met een snelle hap op de piste, dus niet alleen in het dal, maar ook in de bergrestaurants staan er verfijnde Italiaanse gerechten op de menukaarten.

Volop zon in Trentino

In Trentino kun je in beide wintersportgebieden genieten van een anders-dan-anders bergdecor. De omgeving onderscheidt zich vanwege de karakteristieke spitse bergtoppen van de Dolomieten, die in 2009 werden toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dankzij de hoogteligging en de ultramoderne sneeuwkanonnen kan doorgaans vanaf november tot en met maart worden geskied in Trentino, met flinke uitschieters naar april. Een pré van wintersport in de lente is dat het een stuk goedkoper is dan in het hoogseizoen. Er zijn in de skigebieden dan vaak mooie deals te vinden. Ander bijkomend voordeel van skiën in de lente is dat het een stuk rustiger is op de pistes dan in het hoogseizoen. Ultiem genieten dus!

Arrivederci in Trentino; kijk voor meer informatie op: https://www.visittrentino.info/nl/