Logeer bij een boswachter

Weinig zo ontspannend als tijdens je vakantie of weekendje weg je volledig te kunnen onderdompelen in de natuur. Voor een overnachting te midden ongerepte natuur denken we niet meteen aan onze noorderburen, maar wist je dat je in Nederland wél middenin een bos kan kamperen? Laat je verrassen door de oorverdovende stilte van een bos en logeer rechtstreeks bij een boswachter.

Staatsbosbeheer – de grootste bos- en natuurbeheerder in Nederland – heeft 22 terreinen door heel Nederland waar je rechtstreeks kan logeren bij een boswachter. Dat geef je de mogelijkheid om midden in het bos, dichtbij het water of in de duinen te slapen; ver weg van de bewoonde wereld! Tot rust komen met niets meer dan het geluid van fluitende vogeltjes op de achtergrond, dát is wat je kunt verwachten als je gaat logeren bij de boswachter.

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn overigens aangesloten bij Stichting De Groene Koepel. Dat betekent dat het erkende kampeerterreinen zijn die voldoen aan alle kwaliteitseisen die voor dergelijke natuurkampeerterreinen zijn opgesteld. Goboony verzamelde de 5 mooiste natuurkampeerterreinen waar je met een camper terecht kan.

Natuurkampeerterrein Borger

Natuurkampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, omringd door enorme Douglassparren en vogeltjes. In een grote open plek midden in het bos kan je jouw camper of tentje neerzetten. In de buurt kan je een verfrissende duik nemen in ‘t Nije Hemelriek, wandelen over de heide, hunebedden bezoeken of een mooie fietstocht door het bos maken. Genoeg te doen dus! In het midden van het terrein staat een grote vuurhut, waar je in de avonduurtjes gezellig bij elkaar kan zitten. Kumbaya zingen kán, zolang je de dieren maar niet afschrikt.

Natuurkampeerterrein De Kijl

Natuurkampeerterrein De Kijl ligt midden in het bos, in het groene hart van Drenthe. Je kan hier voldoende ruim staan en het terrein beschikt over een modern sanitairgebouw (met vloerverwarming!). Ook hier zal je je niet vervelen: vermaak jezelf met hunebedden, ga wild spotten met de boswachter of neem een duik in een van de omliggende meertjes.

Natuurkampeerterrein De Veenkuil

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder, het Kuinderbos, kan je natuurkampeerterrein De Veenkuil vinden. Je kan hier natuurlijk je camper parkeren op een van de velden van het kampeerterrein, maar als je zin hebt in een iets avontuurlijke overnachting kan je ook een tipitent, een vlot of een plateau hoog in de boom boeken! Vanaf een klein strandje loop je zo de Kuinderplas in, of je kan op zoek naar wild vanuit de reeën kijkhut.

Natuurkampeerterrein West-Terschelling

Een absolute topper, gezien het eiland Terschelling (gelukkig) nog voor 80% bestaat uit natuur! Natuurkampeerterrein West-Terschelling ligt op loopafstand van de haven en het dorp, maar toch kan je hier echt even helemaal back to basic. Het terrein heeft namelijk geen elektriciteit (maar geen zorgen: het beschikt wel over een sanitairgebouw met stroom). In de avonduurtjes kan je genieten van een kampvuur in de vuurhut en overdag kan je bijvoorbeeld een wildplukwandeling maken of een kanotocht doen om zeehonden te spotten.

Natuurkampeerterrein Lheederzand

In Nationaal Park Dwingelderveld vind je natuurkampeerterrein Lheederzand, een terrein met rustige, ruime en beschutte plekken. Vanaf het terrein starten er verschillende wandelroutes die over de Drentse heide lopen. Aanrader, want het is er echt fantastisch mooi. Zin in ietsje meer drukte? Bezoek dan de Drentse dorpjes Lhee en Kraloo.