Logeer in het kasteel van Lodewijk XIV

Altijd al eens willen ervaren hoe het zou zijn om te leven in de vergulde wereld van Lodewijk de Grote, de Zonnekoning? Dan nodigen we je graag uit als gast in het nieuwe, luxueuze kasteel van koning Lodewijk XIV. Welkom in Le Grand Siècle, het nieuwste hotel van het Franse themapark Puy du Fou.

Dit nieuwe themahotel, Le Grand Siècle, is gebaseerd op het privékasteel van Lodewijk XIV. De Zonnekoning had het kasteel van Versailles gebouwd om ambassadeurs en het koninklijk hof te ontvangen. Ten westen van dit officiële kasteel, in Marly, bouwde hij een ander kasteel, waar hij vrienden en familie liet logeren. Dit privékasteel werd tijdens de Franse Revolutie verwoest. Om eer te doen aan zijn geschiedenis heeft Puy du Fou het kasteel in al zijn glorie nagebouwd, met acht unieke lodges en een indrukwekkend restaurant. Uiteraard kunnen de prachtige Franse tuinen van het landgoed niet ontbreken.

Het hotel is aangepast met het nodige moderne comfort. Zo zijn er voor doven en slechthorenden trillende hoofdkussens beschikbaar, voor blinden en slechtzienden zijn er afstandsbedieningen met grote toetsen voorzien.

Ben je meer een buitenpersoon, dan slaap je misschien liever in Le Camp du Drap d’Or. In de voetsporen van Frans I en Hendrik VIII van Engeland, overnacht je in één van de 100 extravagante “logeries”, versierd met de wapenschilden van de koningen. Hemelbedden met gedraaide kolommen van massief eikenhout, geborduurde wandtapijten, metalen wastafels en badkamers in gouden aardewerk zorgen voor een echt koninklijk verblijf met alle moderne comfort, in een prachtig decor.

Ook ridders en jonkvrouwen vinden onderdak in het hotel La Citadelle. Steek de ophaalbrug over, onder het valhek door, en betreed de Middeleeuwen! Achter de vestingmuur kan je overnachten onder de bescherming van de ridders van de Puy du Fou. Zoek je weg tussen de drie verdiepingen van geplaveide galerijen, een wirwar van gangen, de indrukwekkende toegangspoort en de moestuin met geneeskrachtige planten. Je slaapt in een ridderlijk eikenhoutten bed met luxe stoffen, je kamer is versierd met de handgemaakte muurschilderingen en door de glas-in-loodramen kan je alles in de gaten houden.

Of is de Romeinse tijd eerder je ding? In La Villa Gallo-Romaine word je verwelkomd door de receptionistes in toga. Slenter langs de Romeinse fora met okergevels, 62 Korinthische zuilen en bas-reliëfs en de mediterrane tuin met olijfbomen, cipressen, rozemarijn en lavendel.