Lokale specialiteiten in Sapori di Casa

Volledig uitgeput na een zware dag in het Italiaanse Nationaal park Cinque Terre? Reis wat verder richting Deiva Marina, een leuke badplaats weg van alle drukte. Hier kan je terecht in restaurant Sapori di Casa. Een echte ‘to do’ voor pastaliefhebbers en fans van visgerechten.

Veel andere toeristen zal je hier niet vinden, maar een avondje tussen de locals heeft zeker ook zijn charmes. Bovendien valt er niets aan te merken op de bediening: beleefd en kindvriendelijk. Als het weer het toelaat kan je ook plaatsnemen op het terras buiten. Op het menu vind je pasta en vis. Vooral schaaldieren om meer specifiek te zijn: garnalen, langoustines, mosselen, …

Na wat te twijfelen nemen we de pasta pesto als voorgerecht. Een aanrader want de pesto is zelfgemaakt en dus heel vers. Als hoofdgerecht opteren we voor een lokale specialiteit: gefrituurde vismix met mosseltjes, ansjovis, calamares, garnalen, … Over de drankkeuze moeten we niet lang nadenken. Het restaurant werkt samen met een lokale wijnboer en samen produceren ze een witte en rode wijn. Een perfecte combinatie met de aangeboden gerechten.

Het adres van restaurant Sapori di Casa: Via Giosuè Carducci 9, 19013 Deiva Marina (Italië)