Luxe, wijn en culinair toerisme aan de Costa Brava

Dromen over nieuwe ervaringen in landen en regio’s dichtbij of juist ver weg, geeft ons het gevoel van welzijn en vrijheid. Ontspannen op het strand, dineren in een Michelinster restaurant, de zonsondergang bekijken, wandelen door het bos en actief bezig zijn. De Costa Brava en de Pyreneeën van Girona, perfect gelegen op slechts een uur rijden van Barcelona, hebben het allemaal. Een klein gebied waar het gemakkelijk is om rond te reizen en te genieten van ansichtkaart landschappen, toeristische activiteiten en luxe ervaringen.

Exclusieve en unieke ervaringen

Costa Brava en de Pyreneeën van Girona bieden een wereld waar de Middellandse Zee en de Pyreneeën samenkomen. Waar de sneeuw niet ver van het zand ligt, waar stranden, kristalbaaien en kliffen de ruimte delen met vulkanen en de kustvlaktes met skipistes. Waar cultuur, avontuur en verfijnde gastronomie vermengd zijn in de geschiedenis.

Slenteren over lokale markten, genieten van een picknick tussen de wijngaarden en olijfbomen, bijkomen in een spa of fietsen over de bergen. Er zijn duizenden activiteiten te beleven. De Costa Brava heeft zich aangepast aan de nieuwe tijden en het nieuwe normaal en heeft haar diensten gereorganiseerd om veilig en goed voor haar gasten en bezoekers te kunnen zorgen

Luxe

Luxe is de manier van leven in Costa Brava en de Pyreneeën van Girona. Een wild, vrij, natuurlijk, duurzaam en respectvol leven. Dit alles is terug te vinden in de accommodaties in de regio. Een villa, luxe vakantiehuis, boutique hotel of een glamping; alle accommodaties bieden allemaal een hoog kwaliteitsniveau in hun dienstverlening

Ultieme bestemming voor wijn en culinaire liefhebbers

Costa Brava en de Pyreneeën van Girona is de ultieme bestemming voor liefhebbers van wijn en lekker eten. De combinatie van zee en bergen is kenmerkend voor de keuken van Girona. De keuken is een manier van leven en een essentieel onderdeel van de cultuur. De regio Girona is de thuisbasis van veel voortreffelijke producten zoals rode garnalen, zee-egels, ansjovis, rundvlees en gevogelte uit de Pyreneeën, ambachtelijke kazen, vleeswaren en extra vergine olijfolie.

Verborgen schat; de Empordà-wijnen

Tot een paar decennia geleden wist de Costa Brava één van zijn grootste schatten verborgen te houden. Empordà-wijnen werden alleen verkocht voor lokale consumptie en waren buiten de regio onbekend. Tegenwoordig is dit allemaal veranderd en zorgt een nieuwe generatie wijnmakers voor een revolutie in de wijnscène van de regio. De wijnstreek Empordà heeft een oppervlakte van 2.000 hectare en bestaat uit maar liefst 50 wijnkelders, waarvan 32 open voor publiek.

Culinaire innovatie

De Costa Brava loopt voorop op het gebied van culinaire innovaties als ’s werelds grootste gastronomische centrum. Deze drijvende kracht wordt met hoge mate in leven gehouden door het drie Michelin sterrenrestaurant, El Celler de Can Roca, dat in 2013 en 2015 werd uitgeroepen tot ’s werelds beste restaurant. De regio blijft projecten ontwikkelen via een creatief laboratorium, La Masia, en door de 16 restaurants met in totaal 21 Michelin-sterren die de Costa Brava en de Pyreneeën van Girona stevig op de kaart houden als een toonaangevende toeristische bestemming voor mediteraans wijn en culinair toerisme.