Luxecruise op de Oostelijke Middellandse Zee

De magie van de Griekse Eilanden. De geschiedenis, cultuur en stranden van Turkije. De Bijbelse sites van Israël in combinatie met het hippe Tel Aviv. Kortom, de Oostelijke Middellandse Zee is een van de mooiste regio’s ter wereld om te cruisen. Daarbij is Seabourn Encore is het perfecte schip om door het azuurblauwe water te klieven, op zoek naar eeuwenoude kaaimuren met de beste terrasjes, steden en historische sites. Rederij Seabourn staat voor een ultra-luxueuze all-inclusive cruisevakantie op kleine schepen, die te vergelijken zijn met een modern boetiekhotel, smaakvol, kleinschalig en exclusief.

Overzicht van het Oostelijke Middellandse Zee programma van Seabourn Encore

Cruises tussen Athene en Istanbul, naar de mooiste Griekse Eilanden en de Turkse kust. Op het ene traject staan Mykonos en Efeze op het programma, in de andere richting Santorini en Bodrum.
Cruises tussen Athene en Haifa (Tel Aviv) en bezoek aan de bijbelse sites in Israël.
Cruises tussen Venetië en Athene, langs de kusten van de Peloponnesos en de Adriatische Zee, met Dubrovnik en Zadar in de ene richting, en Sibenik en de Baai van Kotor in de andere richting.

Het principe: elke cruise duurt zeven dagen. Wie twee opeenvolgende weken aan boord blijft krijgt nooit tweemaal hetzelfde te zien, en komt terug aan in de haven van vertrek, wat praktisch is voor de vluchten. Cruises van april tot november 2022.

Terug naar Turkije

Het is voor het eerst sinds 2016 dat Seabourn terugkeert naar Turkije. De routes combineren zon, natuur en cultuur, zoals:

Bodrum, met zijn schilderachtige haven vol kleurrijke houten zeilboten, kleine winkelstraten en de majestueuze graftombe van de Perzische vorst Maussollos (vandaar de naam mausoleum).
Kuşadası, een paradijs voor wie houdt van shoppen.
Een absoluut hoogtepunt: een privé avond voor de Seabourn gasten in de archeologische site van Efeze (die anders zeer druk is), met een klassiek concert onder de sterrenhemel.
Tijdens de cruise van 7 tot 14 augustus wordt de avond in Efeze muzikaal ingevuld door tenor Jonathan Antoine en pianist Dominic Ferris.
Çeşme, de populaire badplaats die gedomineerd wordt door een middeleeuws kasteel, en waar ook een boetiekhotel is dat ooit een overnachtingsplek was voor de Ottomaanse karavanen.