Luxekerst in Keulen met topgastronomie

Kerst vieren in een kasteel met uitzicht op de Dom van Keulen, het klinkt als een romantische droom. In Althoff Grandhotel Schloss Bensberg wordt tijdens de feestdagen zowel de verbeelding als de smaak van de bezoekers geprikkeld tijdens een serie luxe-evenementen. In het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Vendôme serveert chef Joachim Wissler een spectaculair ‘Gastrosofisch’12-gangendiner, met daarin de populairste creaties van 2019. Verderop in het Barokke kasteel kun je genieten van Beethoven, Verdi en Mozart tijdens een luxe 4-gangendiner in het sfeervolle restaurant Jan Wellem. En ook voor de kleine kasteelbezoeker is er genoeg te doen tijdens de feestdagen.

Vier kerst in het kasteel

In het knusse Grandhotel Schloss Bensberg, op een boogscheut van Keulen, kun je je tijdens de feestdagen heerlijk laten verwennen. Zo heb je er de keuze uit verschillende arrangementen waarbij je een verblijf kunt combineren met een bezoek aan één van de toprestaurants in Schloss Bensberg. In het 84 kamers en 36 suites tellende hotel heb je de keuze uit de Italiaanse flair van Trattoria Enoteca, het stijlvolle restaurant Jan Wellem en het internationaal gerenommeerde Vendôme, dat behoort tot de 50 beste restaurants ter wereld volgens ‘San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants’. Wij zetten alvast de meest bijzondere arrangementen voor je op een rij.

Ervaar de culinaire hoogtepunten van 2019 in Vendôme

Van 27 tot en met 30 december schotelt chef Joachim Wissler je in restaurant Vendôme een ‘gastrosofische’ belevenis voor. Tijdens deze avonden reflecteert hij op 2019 en worden de populairste gerechten van het afgelopen jaar met elkaar gecombineerdterwijl de sommelier zorgt voor bijpassende wijnen. Ook Michelin weet de kunst van Wissler te waarderen en bekroonde het restaurant met drie sterren vanwege zijn pure producten, krachtige smaken en evenwichtige creaties.

Verdwaal in de wereld van Rococo met Pasta Opera

Voor liefhebbers van opera is restaurant Jan Wellem op maandag 30 december de place-to-be. Terwijl je geniet van een verfijnd 4-gangendiner, worden klassiekers als Verdi’s Libiamoen Beethoven’s kwartet uit Fedilio vertolkt door Julia Regehr en haar vier vocale solisten die je Truffles of High Opera Culturepresenteren. Laat je meeslepen door hun zangtalent en poëtische teksten en beleef de muzikale magie van rococo.

Bewonder de Grand Finale van 2019 in de kasteeltuin

De laatste uren van 2019 zet je in Grandhotel Schloss Bensberg in met een champagnereceptie, gevolgd door culinaire verwennerij in een van de restaurants van het 18de-eeuwse kasteel. Het startschot voor het nieuwe jaar wordt gegeven met een spectaculaire vuurwerkshow in de kasteeltuin. Daarna dans je tot in de vroege uurtjes in de hal van het hotel, of onder begeleiding van een live band in de balzaal.