Luxueus en duurzaam cruisen

Plaats voor 180 passagiers, ruim 98 exclusieve buitenkajuiten, een indrukwekkende lengte van 126 meter … De World Explorer is de Rolls Roys van de cruiseschepen. Letterlijk, want de twee hybridemotoren die het vaartuig aansturen, dragen het Rolls Roys-logo. Luxueus én duurzaam cruisen? Check!

Net als de beroemde ontdekkingsreizigers uit de vijftiende en zestiende eeuw vaart de World Explorer naar de mooiste, soms meest extreme gebieden op aarde. Slaakt jouw innerlijke Columbus nu spontaan een vreugdekreetje? Goed nieuws! Komende lente of zomer ga je mee op avontuur. Je hopt aan boord in de haven van Zeebrugge of vliegt de World Explorer via de luchthaven van Brussel tegemoet.  

In je kajuit waan je jezelf te gast op een enorme luxejacht. De World Explorer mag dan wel groot zijn, je profiteert er werkelijk van alle moderne comfort. Zo nestel je jezelf in de gezellige bar of het gastronomische restaurant. Of relax je in het wellnesscentrum, buitenzwembad of bubbelbad. Ondertussen voert het schip je naar je volgende reisbestemming. Zonder dat het daarmee een grote ecologische voetafdruk nalaat. De boot stoot een minimum aan broeikasgassen uit. En omdat het zonder anker aanmeert, laat het de zeebodem onaangeroerd. Klinkt geweldig? Dan rest er jou nog maar één taak: beslissen waarnaartoe!

Madeira en de Azoren

Ook al vaar je de ganse wereldbol af, soms verbergen de knapste bestemmingen zich gewoon om de hoek. Zo nestelen Madeira en de Azoren zich voor de Portugese kust, pal in de Atlantische Oceaan. Daar baden ze in een subtropisch klimaat. Waardoor je er door een paradijselijk landschap struint. Denk aan: metershoge kliffen, exotische planten, steile vulkanen, smaragdgroene meren en helblauw zeewater waar je tussen walvissen en dolfijnen zwemt.

Het hoge Noorden

Ook het noorden van Europa herbergt een hele reeks waanzinnige plekken. Zo cruise je vanuit Frankrijk naar Ierland, waar je historische steden als Galway, Belfast en Dublin aaneen rijgt. Of wat dacht je van een verkenningstocht langs de Schotse Highlands? Je hopt van Edinburgh naar Glasgow, terwijl een reeks statige kastelen en landhuizen aan de horizon opdoemen.

Wie dat wil, combineert z’n trip naar Schotland zelfs met een doorreis naar IJsland en de Faeröereilanden. Je vaart in het spoor van de Vikingen. Onderweg meer je aan in Reykjavik en bewonder je de adembenemende fjorden Ísafjörður, Eyjafjörður en Seyðisfjörður. Ook Groenland en de Shetlandeilanden pronken op het programma van de World Explorer. Net zoals Noorwegen, waar je van de ene duizelingwekkende fjord naar de andere glijdt. Zin om nog hoger noordwaarts te trekken? Reis dan vanuit het Noorse Bergen naar de Lofoteneilanden en de Noordkaap. Of cruise rond Spitsbergen, waar je op een veilige manier één van ’s werelds meest onherbergzame plekken ontdekt.

Noord-Amerika

Na een passage langs de gletsjers van Groenland bereikt de World Explorer ook arctisch Canada. Je zakt verder af richting Montreal, terwijl het hagelwitte ijslandschap stilaan plaatsmaakt voor een groene oase. Kies je voor een reis die helemaal in het teken van Canada staat? Laat je dan gidsen door de Saint-Laurent, de grootste rivier van het land. Die brengt je naar de gigantische Saguenay-fjord, de pittoreske Magdalena-eilanden en de bruisende steden Montreal en Quebec City.

Midden-Amerika

Maak je net als Christoffel Columbus de grote oversteek naar Midden-Amerika? Doorkruis dan de Caribische Zee. Daar zet je voet aan wal in de Nederlandse Antillen, waarna je doorvaart naar Colombia en Panama. Extra leuk: je vaart zelfs door het wereldberoemde, ingenieuze Panamakanaal. Wie zich liever volledig op Latijns-Amerika stort, combineert Panama, Columbia, Ecuador en Peru. Hou je net wel van de eilandmentaliteit? Laat je dan heerlijk in de watten leggen tijdens een cruise rond Cuba. Daar snuif je de sfeer op in Havana en Santiago. En hap je naar adem in de Vinales-vallei en het Nationaal Park Guanahacabibes.

Zuid-Amerika

De World Explorer richt zijn blik dus niet alleen op het hoge noorden. Ook in het diepe zuiden laat het je proeven van een reeks unieke bestemmingen. Zo glijdt het schip over de Stille Oceaan, waar het je meeneemt op een onvergetelijke reis van Peru naar Chili. Onderweg bots je zowel op levendige wereldsteden en archeologische sites als majestueuze vulkanen en metershoge bergen. Ook een cruise langs het Chileense Patagonië staat vanaf oktober op het programma. Het Andesgebergte geeft de kustlijn hier een bijzonder karakter. Je vaart langs imposante gletsjers, steden met een koloniaal verleden en eindeloze steppen, waar de lama’s ongestoord grazen.