Malta: een van de meest trending bestemmingen

Op zoek naar een topbestemming binnen handbereik? Dan is Malta dé ideale plek. De prestigieuze Travellers’ Choice Awards bewijzen het: Malta verovert de 11de plaats op de lijst van meest trending bestemmingen en maar liefst negen waardevolle erfgoedsites ontvingen een award voor hun uitstekende service en kwaliteit.

De waslijst aan euforische beoordelingen en waarderingen van toeristen van over de hele wereld lijkt eindeloos. De boodschap is duidelijk: Malta is één van de beste plekken om naartoe te reizen wereldwijd. Bij de meest trending bestemmingen ter wereld staat het Zuid-Europese eiland trots op de 11de plek tussen toppers als het zonnige Portugese Porto, het kleurrijke Gramado in Brazilië en het indrukwekkende Peruaanse Cuzco.

Ook op de lijst meest populaire bestemmingen binnen Europa laat Malta van zich horen. Het eiland claimt er de 18e plek, omringd door een gezelschap van gevestigde waarden als Barcelona, Rome, Lissabon, Praag, Londen en Parijs. Een prachtige bekroning want de Travellers’ Choice Awards genieten internationale faam. De prijzen maken deel uit van Tripadvisor, het grootste reisplatform wereldwijd.

Het beste van alle werelden

Malta is dan ook niet zomaar een bestemming. Of je nu houdt van avontuurlijke hikes, betoverende eilandjes, oeroude historische sites, hoogstaande cultuur, ongerepte natuur, ontspannende boottochtjes of heerlijk zomerse temperaturen aan een turquoise baai. Vanuit België bereik je Malta in slechts een paar uurtjes vliegen.

Erfgoed om vingers en duimen bij af te likken

De geschiedenis van Malta is ontzagwekkend. De oudste tempels en ruïnes dateren er al van voor 2.500 voor Christus. De megalithische tempels van Ħaġar Qim zijn zelfs de oudste rechtopstaande structuren ter wereld, ouder dan Stonehenge en de Egyptische pyramides. Laat ook dat erfgoed net in de smaak vallen tijdens de afgelopen Travellers’ Choice Awards. Maar liefst negen waardevolle erfgoedsites ontvingen een prijs voor hun uitstekende service en kwaliteit.

Miljoenen reviews beschreven laaiend enthousiast hoe toeristen genoten van hun bezoek aan de megalithische tempels van Ħaġar Qim en Ġgantija. Ook het ondergrondse Ħal Saflieni Hypogeum, de catacomben van St Paul’s Cathedral, Fort St Angelo met z’n Nationaal Oorlogsmuseum en Fort St Elmo strijken een award op. Net als het Nationaal Museum voor Archeologie, Palace Armoury in Valletta en de authentieke windmolen Ta’ Kola. Inspiratie genoeg dus om jouw volgende vakantie op te smukken met deze bijzondere adressen.