Malta wint aan populariteit

Steeds meer Belgen ontdekken het zonnige eiland Malta in de Middellandse Zee. Vorig jaar reisden er bijna dubbel zoveel Belgen naar Malta in vergelijking met 2016. Meer dan 70.000 Belgen wisten de weg te vinden naar de Maltese eilanden. Maar wat vinden Belgen nu zo leuk aan Malta?

De favoriete culinaire adresjes voor de Belgen

Belgen houden van eten en drinken, dat staat vast. Het spreekt dan ook voor zich dat Belgen bij het plannen van hun reis al denken aan de culinaire opties. Naast bekende restaurants kiezen Belgen vaak voor verborgen parels met lokale gerechten zoals The Harbour Club of Ta’ Marija. De Maltese keuken is een boeiende mix van Italiaans, Arabisch en Brits met ook mediterrane invloeden uit Spanje en Frankrijk… de Maltese geschiedenis op je bord dus.

Belgen ontdekken de prijswinnende Maltese wijnen

Een maaltijd zonder wijn is zoals een dag zonder zonneschijn. Bij lekker eten hoort natuurlijk een glas volle rode wijn, frisse witte wijn of een roseetje. De Maltese archipel is een van Europa’s meest veelbelovende opkomende wijnregio’s geworden. De wijntradities gaan meer dan 2.000 jaar terug, maar de afgelopen jaren stijgt de kwaliteit snel dankzij het mediterrane klimaat, de rijke bodems en het werk van lokale wijnmakerijen zoals Delicata en Marsovin. Dit is ook de Belgen niet ontgaan. Een tasting in een wijndomein is een must tijdens de vakantie van de Belgen.

Belgen op zoek naar de rust op Gozo

Belgen maken steeds vaker de oversteek met de ferry naar het relaxte eiland Gozo. Het groene eiland is ideaal om tot rust te komen en te wandelen en het eco-toerisme wordt er hoog in het vaandel gedragen. Wie de drukte van de stad graag even achter zich laat, kan hier genieten van de glooiende heuvels en de eindeloze zee. Een tip is de charmante B & B Dar Ta Zeppi, uitgebaat door de Belgische Tanja en haar man Vince, die half Gozitaans en half Maltees is.

Belgische fans van Game of Thrones gaan setjetten

Malta is het Hollywood van de Middellandse Zee en voor Belgische filmfanaten is het ook iets dichterbij… De lijst van wereldvermaarde films die er opgenomen zijn is eindeloos: Game of Thrones, Troy, Munich, Murder on the Orient Express, Bye the Sea… De Belgen hoppen graag van filmset naar filmset op de eilanden. Zelfs Mega Mindy is gepasseerd op Malta!

Belgen houden van kleinschalige, trendy boutique hotels

De trend weg van het massa toerisme en de zoektocht naar kleinschalige boutique hotels leidt de Belgen ook naar Malta, meer bepaald naar de hoofdstad Valletta en de Three Cities. Hier vind je kleinere, stijlvolle hotels ontworpen rond een concept met een unieke uitstraling. Favoriet bij de Belgen: The Saint John Boutique Hotel in hartje Valletta en de Cugò Gran Macina Grand Harbour in de Three Cities.

Voor meer informatie over de Maltese archipel, ga naar www.malta.be en www.visitmalta.com