Maltese indoorattracties

In Malta is de zon meestal van de partij. Als het weer dan toch eens tegenzit zijn er altijd enkele alternatieven te vinden. Twee daarvan springen er bovenuit: Esplora en het Malta National Aquarium. Extra pluspunt: Beide indoorattracties zijn ideale gezinsuitstappen voor alle leeftijdsgroepen.

Esplora

Het interactieve wetenschapscentrum Esplora is voor jong en oud beslist een aanrader. Het doel van het centrum is wetenschap omzetten in interactieve ervaringen. Vooral voor kinderen was experimenteren nog nooit zo leuk. Verschillende thema’s komen aan bod zoals muziek, elektriciteit, zwaartekracht, kunst, aantrekkingskracht, … Meer dan 200 interactieve experimenten kunnen worden uitgevoerd verspreid over drie verdiepingen. Vanuit de tuinen van Esplora heb je een adembenemend zicht op de hoofdstad Valletta en zijn haven. Buiten zijn er ook enkele interactieve waterexperimenten en een kleine speeltuin.

Malta National Aquarium

In het noorden van het eiland kan je het Malta National Aquarium bezoeken. Meer dan 175 diersoorten hebben hier hun thuis. Vooral vissen, reptielen, amfibieën en insecten zijn er in overvloed te vinden. De grootste watertank heeft een diameter van 12 meter en biedt dankzij een tunnel een mooi zicht op het leven onder water. De verschillende soorten haaien en roggen zijn ongetwijfeld één van de blikvangers.

Ook buiten het National Aquarium, die de vorm van een zeester heeft, is er heel wat te beleven. Met een restaurant en speeltuin is het een ideale recreatiezone voor kleine en grote gezinnen. Vanaf Qawra Point heb je een mooi zicht op de Maltese kust en een beetje verder langs de promenade ligt Café del Mar. Ideaal voor een afsluitend drankje en een frisse duik in het zwembad.