Merkwaardige wezens in Nausicaá

Vroeg je je ooit al eens af hoe groot de oceaan nu werkelijk is? Deze paasvakantie ontdek je het antwoord in Nausicaá, in het Franse Boulogne-sur-Mer. In de permanente expo ‘Op Volle Zee’ ontmoet je haaien en kwallen, zweef je over de bodem van de oceaan en speur je naar nachtelijke roofdieren.

Wist je dat de mens nog maar een peulschil van de oceaanbodem heeft ontdekt? De onderwaterwereld herbergt dus nog een pak mysterieuze raadsels. Die ontrafel je nabij Malpelo, een onbewoond eiland in de Stille Oceaan dat Nausicaá feilloos nabouwde in een fenomenale exporuimte.

Daar neemt een virtueel onderzoeksschip je mee op volle zee. Op wel honderden kilometers van het vasteland beland je in een bijna magische wereld. En kom je oog in oog te staan met dieren waarvan je niet eens wist dat ze bestonden …

Indrukwekkend schouwspel

De expo ‘Op Volle Zee’ herbergt zo’n 10.000 merkwaardige wezens. En die hebben plaats nodig. Veel plaats. Zo houden de dieren zich schuil achter een gigantische glazen wand van maar liefst 20 meter lang en 5 meter hoog.

Aan de andere kant van dat glas waan jij je als het ware in een bioscoop. En dat al helemaal wanneer de verzorgers de dieren voederen. Mantaroggen, grijze haaien en klompvissen schieten pijlsnel voorbij. Op zoek naar een lekker stukje vis, garnaal of plankton. Terwijl de kleinere vissen zich op de bodem verstoppen tussen de koralen en rotsen.

Tip: hou niet alleen je ogen, maar ook je oren open. Verschillende wetenschapsexperts wachten je op in de exporuimte. Ze wijzen je opvallende vissen en haaien aan en beantwoorden al jouw prangende vragen. Uit hun tas toveren ze enkele schatten tevoorschijn. Ze verklappen je geheimen over de diepste krochten van de zee. En nemen je mee achter de schermen van Europa’s grootste aquarium.

Test je kennis

Tijdens je ontdekkingsreis door Nausicaá kom je vanalles te weten over haaien, walvissen, vissen, zeehonden, kwallen en koralen. En over de relatie tussen de mens en de zee. Die opgedane kennis testen? Dat doe je in de hal, op de interactieve stand van The Blue Society. Waar je ook je favoriete diepzeebewoner natekent.

Franse Opaalkust

Nausicaá bevindt zich op een steenworp van de Frans-Belgische grens, in de kuststad Boulogne-sur-Mer. Je combineert je bezoek aan het aquarium makkelijk met een uitstap naar het levendige stadscentrum.

In de restaurants proef je van verrukkelijke Noordzeeschotels. En in de charmante straten bewonder je historische gebouwen en eigentijdse streetart. Op het uitgestrekte stand probeer je verschillende watersporten uit of flaneer je over de boulevard, waar kleurrijke villa’s elkaar opvolgen. Wist je trouwens dat Boulogne-sur-Mer over de grootste vissershaven van Frankrijk beschikt?

Wie wat langer blijft plakken, geniet ook van de andere troeven van de Opaalkust. Zo snuif je de Belle Epoque op in Wimereux. Bedwing je de ongerepte natuur in Cap-Blanc-Nez en Cap-Gris-Nez. En beklim je het belfort van de havenstad Calais.