Met het gezin naar het Domein van de Grotten van Han 

Voor wie nog op zoek is naar de ideale uitstap voor het hele gezin, hebben wij een toffe tip: een uitstap naar het Domein van de Grotten van Han. Op slechts anderhalf uur rijden van Brussel spot je er de Europese ‘Big Five’ in het Wildpark, geniet je van een indrukwekkende lichtshow in de Grot én logeer je tussen de bomen. Nog niet helemaal overtuigd? Wij geven je graag enkele redenen waarom een uitstap naar het Domein van de Grotten van Han zeker op de agenda moet!

De wonderbaarlijke grotten

Reis naar het midden van onze aarde en ontdek de schatten van de natuur: doorheen de jaren heeft de krachtige Lesse zich een baan gevormd doorheen de grotten terwijl stalagmieten en stalactieten elk jaar een beetje meer naar elkaar toegroeien. Tip: bezoek je de Grot met je familie, met jonge kinderen of ouderen? Kies dan voor het 1.15 uur durende bezoek ‘Grot Ontdekking’. Zin om nog meer te verkennen? Neem dan een duik onder de grond en ontdek de geologische wonderen van de Grot van Han tijdens het 2 uur durende bezoek ‘Grot Doortocht’.

360° beleving onder de grond

Voor wie net dat tikkeltje meer wilt: je geniet tijdens je bezoek aan de grotten ook van het prachtige ondergrondse klank- en lichtspektakel ‘Origin’. Op maar liefst 110 meter diepte geniet je van het prachtige 360° schouwspel, ontworpen door Luc Petit. Hij werkte al eerder samen met Cirque du Soleil, Jean-Paul Gauthier en Disney. 

Spot de Europese ‘Big Five’

De bruine beer, Euraziatische lynx, grijze wolf, Europese bizon en veelvraat vormen samen de Europese ‘Big Five’. Je spot hen en nog veel andere indrukwekkende dieren tijdens je bezoek aan het 250 hectare grote Wildpark, te voet of met de Safari-car. Tip: neem een verrekijker mee zodat je alle dieren in detail kan bewonderen.

Speciale bezoeken

Mag het voor jou eens iets extra zijn? Opteer dan voor een van de exclusieve bezoeken: Wolvenverhalen: ga met een natuurgids op onderzoek en laat je onderdompelen in de boeiende wereld van de canis lupus. De Bierroute: combineer de verkenning van de adembenemende grotten met het proeven van ambachtelijke bieren.  

Slapen tussen de bomen

Maak je er graag een meerdaagse uitstap van? Middenin het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han slaap je tussen de bomen in de prachtige Tree Tents. Je geniet er van een heerlijke barbecue samen met je medekampeerders en ontwaakt met zicht op de herten, moeflons en Przewalskipaarden.