Met Sky Alps naar de sneeuw

Het is nog niet te laat om op skivakantie te vertrekken. De verse sneeuw blijft nog steeds liggen en dat trekt de wintersporters uiteraard aan. Dankzij Sky Alps vlieg je rechtstreeks naar de Italiaanse sneeuw. De luchtvaartmaatschappij biedt twee maal per week een rechtstreekse vlucht naar Bolzano (Bozen) aan vanuit Brussel. Uiteraard mag een kort bezoekje aan Bolzano (Bozen) zelf niet ontbreken voor je de pistes onveilig gaat maken. Eén van de trekpleisters is het archeologisch museum. Hier wordt Ötzi bewaard in een aangepaste koelcel. Door een klein raampje kunnen bezoekers hem bewonderen.

Wintersportvakantie

In het noorden van Italië schotelen de Dolomieten je de ene iconische berg na de andere voor. Deze formidabele scène behoort tot het UNESCO-werelderfgoed en legt skiërs en wintersporters zalig in de watten. Met 1.200 kilometer aan skipistes, 450 skiliften en 12 valleien mag de Dolomiti Superski zichzelf het grootste skigebied van Italië noemen. Extra leuk: zowat alle liften en pistes zijn met elkaar verbonden. Je zoeft dus zo van het ene hoogtepunt naar het andere. Met Sky Alps kan je rechtstreeks naar de Italiaanse Dolomieten vliegen. Een aanrader!

Het winterseizoen 2021-2022 duurt nog tot midden-april en zit boordevol verrassende nieuwigheden. Enkele resultaten? 14 hypermoderne kabelliften en een pak vernieuwde pistes. Zo is de nagelnieuwe zwarte piste La Ria in Val Gardena goed voor 310 hoogtemeters en hellingen van wel 52 procent. Pure adrenaline! En daar houdt het avontuur lang niet op. Want ook naast de skipistes valt er heel wat te beleven.

Uitsmijter

Simon, een 23-jarige muzikant uit het Italiaanse Zuid-Tirol gaat viraal door zijn muzikale- en sportieve talenten. In het prachtige decor van Val Gardena/Gröden skiet hij vlot van de piste terwijl hij ‘Narcotic’ speelt op zijn accordeon. Fantastisch!

@simonrabanser

Well, this was fun 🔥⛷🪗

♬ Originalton – Simon Rabanser