Miami meest inspirerende stad

De online reisspecialisten van TravelBird hebben een onderzoek gepubliceerd van ’s werelds meest inspirerende steden. Dit resulteert in een ranglijst die is gebaseerd op acht criteria, die verband houden met innovatie en creativiteit. Miami kwam er als meest inspirerende stad uit net voor Brugge.

Vier Belgische steden behaalden een plaats in de ranglijst met de volgende notering; de op één na meest inspirerende stad is Brugge, gevolgd door Antwerpen op de 38ste plek, Gent op de 40ste positie en Brussel eindigde op plaats 51. In de ranglijst van de winterscore hebben Brugge, Gent en Brussel een plek veroverd in de top 25. Brugge behaalde de 16e plaats, gevolgd door Gent op de 20ste positie en Brussel op de 24ste plek. Natuurlijk is elke locatie in het onderzoek van TravelBird op zich inspirerend, omdat ze talloze reizigers, artiesten en bewoners hebben geïnspireerd.

Om de ranglijst op te stellen, begon TravelBird met een selectie van gerenommeerde en inspirerende steden wereldwijd totdat de ranglijst bestond uit 85 locaties. Vervolgens rekende TravelBird de Inspiratie Ranglijst uit, waarbij is gekeken naar de aanwezigheid van theatergezelschappen, kunstacademies, galerieën, musea, filmindustrie, muziekproductie en start-ups op zoek naar financiering. Daarnaast werd elke locatie gerangschikt op basis van het aantal Googlezoekopdrachten voor romantiek gerelateerde zoekwoorden (bv. zoekopdrachten voor romantische locaties of diners), in de bijbehorende taal. De cijfers representeren elk criterium per 100.000 inwoners. Miami haalde uiteindelijk het meest aantal punten.

Voor het opstellen van de ranglijst, zijn alle scores berekend en gerangschikt van 0 tot en met 100, waar 100 de hoogste score is die een stad kan behalen en evenredige hoeveelheden van 100 zijn toegewezen aan andere steden op basis van hun scores.

Uit de ranglijst blijkt dat veel kleinere steden hoger scoren dan een aantal grotere steden uit hetzelde leand. Dit heeft voornamelijk te maken met de bevolkingsaantallen. Kleinere steden scoren gemakkelijker hoog in de ranglijst voor elk criterium doordat de inwoneraantallen lager zijn. De bevolkingsaantallen zijn meegenomen in de berekening om reizigers kennis te laten maken met kleinere steden, die net zo inspirerend kunnen zijn als grotere.

Vier Belgische steden behaalden een plaats in de ranglijst met de volgende notering; de op één na inspirerende stad is Brugge, gevolgd door Antwerpen op de 38ste plek, Gent op de 40ste positie en Brussel eindigde op plaats 51. In de ranglijst van de winterscore hebben Brugge, Gent en Brussel een plek veroverd in de top 25. Brugge behaalde de 16e plaats, gevolgd door Gent op de 20ste positie en Brussel op de 24ste plek. Natuurlijk is elke locatie in het onderzoek van TravelBird verrijkend op zich, doordat deze talloze reizigers, artiesten en bewoners heeft geïnspireerd.