Mooiste Instagramspots van Slovenië

Heel wat Instagramkiekjes brengen ’s werelds meest adembenemende plekken naar jouw smartphone- of computerscherm. Handig dus wanneer je je volgende vakantie uitstippelt. Gaat die richting Slovenië? Of ligt je volgende bestemming nog niet vast? Laat je dan verleiden door deze zeven populaire Instagram #hotspots!

Die bewijzen hoe divers en idyllisch Slovenië is. Je ontdekt er namelijk een pak hippe steden en charmante dorpen. Trekt door gigantische bossen en over enorme bergen. En komt tot rust op een romantisch wijndomein of dromerig strand.

Bled – hemel op aarde

Het reusachtige meer van Bled is misschien wel dé allermooiste plek van Slovenië. Het hele jaar door neem je er fenomenale foto’s van het blauwgroene wateroppervlak. Dat laat zich omringen door dennenbomen en kliffen. Op de achtergrond prijken de Julische Alpen. Een echte eyecatcher is het eiland middenin het meer, waarop een prachtige kerk pronkt. Aan de oevers gaat het kasteel van Bled met de aandacht lopen. Tip: vaar mee op een Pletna, een typisch bootje. Aan boord heb je een prachtig zicht, ideaal voor leuke foto’s.

Soča-vallei – vijftig tinten emerald

Vlakbij de Italiaanse grens creëert de Soča-rivier een schilderachtig decors. Het emeraldgroene water baant zich een weg door de gelijknamige vallei. En laat in haar spoor enkele wilde watervallen en magische poelen achter. Je verkent dit bijzondere landschap te voet of maakt een avontuurlijke rafttocht. Een kleine voorspelling: hier laat je de filters op je foto’s ongetwijfeld achterwege. #NoFilterNeeded!

Ljubljana – magische hoofdstad

Hou je smartphone of fototoestel in de aanslag! Want op de straten van Ljubljana raak je simpelweg nooit uitgekeken. De Sloveense hoofdstad verwent je met haar betoverende architectuur. En met haar bruisende, kosmopolitische karakter. Extra leuk: Ljubljana ligt bedekt met geweldige restaurants en bars. Die toveren met smaken en duurzame, lokale ingrediënten.

Piran – Sloveense parel

Op anderhalf uur van Ljubljana wacht nog zo’n magische plek: het mediterraanse kuststadje Piran. Je poseert er tussen karaktervolle huizen, in gezellige straten en op het fabelachtige Tartiniplein. Van daaruit flaneer je richting de haven, waar kleurrijke boten vredig op het water dobberen. Tip: Piran strekt zich uit in zee. Wie naar het uiteinde van de stad wandelt kijkt links uit op Kroatië. Rechts richt je de lens op de Italiaanse kustlijn.

Špičnik – zo ziet liefde eruit

Liefde heeft wel degelijk een gezicht. En dat bewonder je tussen de glooiende wijngaarden aan de Oostenrijkse grens. Kronkelende wegels voeren je hier door de heuvels. En die straten nemen wel erg bijzondere vormen aan. Zo nip je van een tongstrelend glas witte wijn terwijl je uitkijkt over de hartvormige straat Špičnik. De perfecte plek om je liefde te verkondigen. En om die te vereeuwigen op Instagram.

Logar-vallei – natuurlijke oerkracht

Middenin de Sloveense Alpen krijgt de natuur vrij spel. Dat bewijst de indrukwekkende Logar-vallei. Deze groene oase houdt zich schuil tussen de imposante bergen. En trakteert je op het ene overweldigende vergezicht na het andere. Je ontdekt de vallei te voet, met de fiets of te paard. Onderweg spot je verschillende watervallen. Zo klettert het water van Rinka Falls wel 90 meter naar beneden.

Predjama – duizelingwekkend kasteel

Kastelen en Instagram: het is een match made in heaven. En dat al helemaal dankzij het duizelingwekkende kasteel van Predjama. Dat bevindt zich namelijk in een grot … op een hoogte van maar liefst 123 meter. Nog zo’n indrukwekkend weetje: het middeleeuwse bouwwerk is meer dan 800 jaar oud. Het behoort dan ook tot de meest iconische bezienswaardigheden van Slovenië.