Mooiste natuurbestemmingen ter wereld

Betekent vakantie voor jou urenlang wandelen door een ongerept oerwoud? Een trektocht maken door een uitgestrekte woestijn of imposante bergketen? Of de savanne afspeuren naar dat ene zeldzame dier? Laat je dan verleiden door de reisbucketlist van SWAROVSKI OPTIK, specialist in de ontwikkeling van optische precisie-instrumenten. Want die bundelt ’s werelds mooiste natuurbestemmingen.

Namibië

Hagelwitte woestijnen, metershoge duinen, gigantische canyons, wilde watervallen, verlaten stranden … Namibië schotelt het je allemaal voor. Wie het land doorkruist, krijgt het ene unieke landschap na het andere te zien. Zo tuur je over de opmerkelijke Deadvlei, een droge kleivlakte bedekt met de skeletten van eeuwenoude acaciabomen.

Indonesië

De paradijselijke stranden en mysterieuze oerwouden van Indonesië spreken tot de verbeelding. En dat al helemaal wanneer je de bijzondere eilanddieren ontmoet. Zo spot je in het Komodo National Park de imposante komodovaraan. Deze enorme hagedis kan gevaarlijk uit de hoek komen, laat je daarom tijdens je zoektocht zeker begeleiden door een professionele ranger. En breng een verrekijker mee zodat je de dieren vanop een veilige afstand kunt bewonderen.

Italië

Blijf je graag binnen de Europese grenzen? Het veelzijdige Italië heeft voor ieder wat wils. Zo presenteert de regio Zuid-Tirol je een reeks imposante bergen, namelijk de Dolomieten. Deze bergketen behoort tot het Unesco Werelderfgoed en ligt bedekt met bruisende steden, diepgroene bossen en sprookjesachtige meren. Tussen de rotsachtige pieken tref je ook enkele idyllische wijndomeinen aan en bezoek je eeuwenoude kastelen. Op de bergflanken spot je trouwens, met wat geluk, gemzen, marmotten en zelfs moeflons.

Venezuela

In het Zuid-Amerikaanse Venezuela rijg je de adembenemende uitzichten aan mekaar. Zo speur je de skyline van Caracas af, kijk je uit over het brute Andesgebergte en laat je je ogen over de kustlijn van Isla de Margarita glijden. De allergrootste eyecatcher? Dat is Angel Falls. Deze waterval duikt over de rand van de Auyantepei-berg en dondert 807 meter naar beneden. Daarmee is het ’s werelds hoogste ononderbroken waterval.

Ethiopië

Ethiopië uitzonderlijk noemen, is een understatement. Het land trakteert je op de meest wonderbaarlijke landschappen. Zo lijkt de Danakil-woestijn zich op een andere planeet te bevinden. Dankzij het hoge zoutgehalte kleurt de ondergrond geel, oranje, wit en zelfs groen. En dan is er nog de Erta Ale … één van de grootste actieve vulkanen op aarde.

Zuid-Afrika

Droom je van een Afrikaanse safari? Zet Zuid-Afrika dan helemaal bovenaan je bucketlist. Want hier spot je the big five. De bekendste plek om de leeuw, zwarte neushoorn, buffel, Afrikaanse olifant en cheetah tegen het lijf te lopen, is het Krugerpark. Dit safaripark huisvest ook nijlpaarden, antilopen, giraffen, zebra’s en heel wat andere wilde dieren.

China

Op China raak je simpelweg nooit uitgekeken. Dat dankt het land aan z’n eindeloze oppervlakte en al even rijke geschiedenis. Toch is er één plek die net iets meer tot de verbeelding spreekt dan alle andere: Tianzi. Dit gebergte verbluft je met z’n grillige vormen. De smalle, torenhoge pieken laten zich decoreren door statige bomen en groene planten. Ze zien er helemaal magisch uit wanneer de wolken voor een dikke mist zorgen.

Extra reistip: neem zeker je wandelschoenen mee en pak ook een verrekijker in. Sta je ook in oog met een gems in Zuid-Tirol of spot je in de verte een zwarte neushoorn in het Krugerpark? Met je verrekijker hoef je geen enkel detail te missen. Een goede optie is de NL Pure van SWAROVSKI OPTIK. Deze verrekijker beschikt over krachtige lenzen waardoor je haarscherp inzoomt én een breed gezichtsveld creëert. Dankzij het ergonomisch design ligt de NL Pure makkelijk in je hand en neem je hem overal mee naartoe.