Mooiste zicht op de Mont-Blanc

Bezoek je nu Chamonix in de zomer of in de winter, het doet er niet toe. De Aiguille du Midi moet sowieso op je planning staan. Vanuit het centrum van Chamonix en een overstap op de Plan de l’Aiguille bereik je na 20 minuten l’Aiguille du Midi op 3842 meter hoogte.

Al ruim 60 jaar is l’Aiguille du Midi één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Franse Alpen. Belangrijkste reden hiervoor is het 360° zicht op de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen met als hoogtepunt de Mont-Blanc. Le pas dans le vide is nog een extra reden om l’Aiguille du Midi te bezoeken. We willen je wel waarschuwen dat dit echt iets is voor waaghalzen. In een glazen box kijk je letterlijk naar een afgrond van meer dan 1000 meter.

Wat valt er verder nog te zien? Le Tube met een lengte van 32 meter, Espace Vertical met het hoogste museum ter wereld en Espace Mont-Blanc die uitkijkt op de mythische berg. Verder kan je nog een restaurant met lokale specialiteiten en een souvenirwinkel vinden op l’Aiguille du Midi.

Waar moet je op letten? Uiteraard zijn de temperaturen op 3842 meter hoogte zeer laag. Warme kleren zijn dus een must, maar ook een zonnebril en zonnecrème mag je niet vergeten. Neem je tijd tijdens je bezoek. Op grote hoogte ga je sneller duizelen en bovendien zijn er ook heel wat trappen. Doe dit dus op een rustige manier.

Adres: Téléphérique de l’Aiguille du Midi, Place de l’Aiguille du Midi 100 in Chamonix – Mont-Blanc.