Must do’s in Singapore

Singapore, het kleinste land van Zuidoost Azië is niet zomaar een stop-over-bestemming. Het is een hippe en futuristische wereldstad die meer is dan alleen een zakenstad, zoals veel mensen denken. Met meer dan 300 parken en 4 natuurreservaten, is Singapore ook een van de groenste wereldsteden. Wil je eindelijk weer eens een verre bestemming ontdekken? We zetten graag de ‘must do’s’ van Singapore op een rij!

Slenter langs de Marina Bay Waterfront promenade en de spectaculaire ‘Gardens by the Bay’

De Marina Bay is de baai in het centrum van Singapore. Hier kun je overdag langs het water lopen en prachtige foto’s maken van de skyline. Je spot er het beroemde hotel Marina Bay Sands, een hotel met 3 gigantische torens van 57 verdiepingen en daarbovenop het grootste rooftop infinity zwembad ter wereld. ’s Avonds ziet het er nog spectaculairder uit met een indrukwekkende lichtshow. Vlak ernaast zijn de Gardens by the Bay: een enorm, kleurrijk, futuristisch park. Dit bijzondere stadspark is aangelegd om Singapore te transformeren van een ‘tuinstad’ naar een ‘stad in een tuin’. Hier kan je gerust jezelf een hele dag vermaken, met de ganse familie. Opvallend zijn de beroemde Supertree-structuren. Je wandelt hier hoog door de Supertree Grove, over de tuinen met extra grote schelpvormige kassen die koude bergklimaten nabootsen.

Ontdek de minder bekende eilanden van Singapore waar de natuur je betovert

Wist je dat Singapore uit maar liefst 64 eilanden bestaat! Wil je even weg van de drukte, dan neem je een boot of ferry naar een van de eilanden ten zuiden van het vasteland zoals Saint John’s Island of Lazarus Island. Deze minder bekende eilanden betoveren je met hun zwemlagunes, stranden, picknickplaatsen en wandelroutes. Ongerepte natuurlijke schoonheid is wat je hier vindt. Relax!

Verken downtown Singapore met een Bumboat

Een tocht met een Bumboat over de rivier is de meest betoverende manier om de adembenemende bezienswaardigheden van het centrum van Singapore te zien. Ga je in de late namiddag, dan krijg je er een prachtige zonsondergang bij. Vaar je ’s avonds, dan kan je de lichtshow in Marina Bay vanaf het water bewonderen.

Bezoek de Botanic Gardens, dé UNESCO-werelderfgoedlocatie van Singapore

Wat begon als nationale tuin van Singapore groeide uit tot ’s werelds eerste en enige tropische botanische tuin op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontsnap aan de drukte van de stad in dit weelderige paradijs, woon een concert bij aan het Swan Lake, bezoek de National Orchid Garden, of ga naar de Healing Garden voor geneeskrachtige kruiden.

Bewonder de stad vanaf het Sands Skypark

Het Sands SkyPark observation deck is een populaire toeristische attractie die uitkijkt over Singapore vanaf de top van het iconische hotel Marina Bay Sands. Het observatiedek biedt een spectaculair 360-graden uitzicht over Singapore met dagelijks rondleidingen en uitleg over de geschiedenis en bezienswaardigheden. Bewonder zeker het exclusieve rooftop infinity zwembad. Wil je hier een duikje nemen, dan moet je wel in het hotel verblijven.

Beleef een dag Sentosa

Op Sentosa Island kijk je je ogen uit. Zo heeft het eiland ongeveer twintig attracties, waaronder een van de grootste aquariums ter wereld ‘S.E.A. Aquarium’, het Adventure Cove Waterpark en de Sentosa Golf Club, verkozen tot werelds meest eco-vriendelijke golffaciliteit. Vergeet ook zeker niet om naar het minder bekende gedeelte van het eiland te gaan voor een wandeling te midden van natuur langs de kust.

Ontdek heel Azië in de metropool.

Singapore dankt zijn unieke cultuur aan de smeltkroes van culturen en rassen. Het is een intrigerende mengelmoes van Chinese, Maleisische, Indische, Euraziatische en Peranakan invloeden. Je ervaart het diverse erfgoed in verschillende buurten, van Chinatown tot Little India, Kampong Glam en Joo Chiat. Overal zijn er gezellige restaurants, lokale markten en winkels.

The sky is the limit voor wie van avontuur houdt

Sensatiezoekers reppen zich best naar de gloednieuwe attracties in het meest bruisende uitgaansgebied – Clarke Quay. Bij ‘Slingshot’ kies je voor een 70 meter lange katapult die je de lucht in slingert, bij ‘Extreme Swing’ ga je dan weer voor een 40 meter lange vrije val over de Singapore River. SkyHelix Sentosa is Singapore’s hoogste panoramische rit in de openlucht en de eerste CO2-neutrale attractie op Sentosa Island. Opwindender wordt het niet.

Spot wilde krokodillen in het moerasgebied Sungei Buloh

Het Sungei Buloh Wetland Reserve ligt aan de rand (in het noordwesten) van Singapore. Het is een 87 hectare groot moerasgebied. In het natuurreservaat zijn enkele wandelroutes aangelegd waarlangs je veel watervogels kunt zien, maar ook varanen van wel 2,5 meter lang. Onderweg kom je ook waarschuwingsbordjes tegen op de plaatsen waar het vaakst krokodillen zitten. En ja, ze lopen hier vrij rond. Ze blijven in de mangrove, hun natuurlijke omgeving. Spannend.