Naar de Ardennen in de herfst

Het is nog niet voor meteen maar wil je tijdens de herfst prachtige boswandelingen maken in de Ardennen, wil je vanaf september de bronstige herten horen burlen, dan kan je maar beter nu reeds een logies boeken. De beste overnachtingsplaatsen en zeker de mooiste vakantiewoningen worden lang op voorhand gereserveerd.

Naar de Ardennen tijdens het najaar, het blijft zeer populair, omdat de herfst er de mooiste kleuren tovert en vooral omdat het dichtbij is. De Ardennen zijn ook dit jaar zeer in trek voor een weekend, een verlengd weekend of een tussendoor vakantie. Reeds vanaf half september reizen mensen voor een paar dagen naar de Ardennen, als toemaatje of extraatje bij de zomervakantie.

Het is in september en oktober dat je het burlen van de herten kan horen. Dat is een heel bijzondere ervaring, zeker als je dan door de bossen wandelt. De bronstige mannelijke edelherten gaan op zoek naar een vrouwtje. Dat gaat gepaard met een indrukwekkend oergeluid dat burlen wordt genoemd. Vooral in de provincie Luxemburg kan je dat geloei horen. Er zijn gidsen en boswachters die je naar de plekjes brengen waar je de dieren kan observeren, een mooi natuurspektakel.

Kleurenpracht

Vanaf oktober en tot de herfstvakantie, begin november, koelen de nachten en dat zet de natuur in de mooiste kleuren. Het is dé tijd voor heerlijke boswandelingen die je onderdompelen in talloze schakeringen van rood, geel en bruin. Als je naar het dichtbije Wallonië met vakantie wil, of naar de Ardennen in het bijzonder, dan kan je kiezen uit een keur aan prachtige vakantieplekken. Wat wordt het ? De brede vallei van de Semois met zijn schitterende meanders, de romantische vallei van de Hoëgne bij Verviers, de beboste heuvelruggen tussen de twee Ourthes, het prachtige woud tussen Aywaille en Remouchamps, de moerasgebieden op de Hoge Venen of La Grande Bois de Saint-Hubert waar je zeker herten zal spotten. Er zijn toffe vakantiebestemmingen in overvloed.

Vakantiewoning

Vanuit een comfortabele vakantiewoning kan je al deze regio’s in de Ardennen verkennen. Met kinderen of met vrienden, met zijn tweetjes of in groep, is het verblijf in een vakantiewoning super aantrekkelijk. Zo kan je nagenieten van een wandeling bij het houtvuur, gezellig en romantisch. Rond een vakantiewoning is er meestal veel ruimte en groen waar de kinderen zich rot amuseren.