Nausicaá viert Halloween

Wil je kennismaken met het leven in het diepste van de oceanen dan moet je tijdens de Herfstvakantie het Nationaal Zeecentrum Nausicaá in Boulogne-sur-Mer bezoeken. Daar loopt de tentoonstelling “De Geheimen van de Diepzee”, over dieren die in de diepste oceaankloven leven. Ze zien er angstaanjagend uit, nog enger dan de heksen en trollen die ons met Halloween bang maken.

In plaats van de jaarlijkse Halloween stoeten ga je dit jaar naar Nausicaá waar je een ontmoeting wacht met vreemde zeedieren die je ook rillingen bezorgen. Van zaterdag 19 oktober tot zondag 1 december loopt in Nausicaá de Expo De Geheimen van de Diepzee, over dieren die 3000 meter diep in de oceaan leven en die er soms schrikaanjagend uitzien: wormachtig, stekelig, behaard, week en met heel bizarre en vreemde vormen. Mocht je ze namaken in maskers of tekenen en schilderen dan gaat iedereen lopen van angst.

Net als de spoken van Halloween ons geen kwaad doen zijn ook de diepzeewezens in Nausicaá niet gevaarlijk. Trouwens het gaat hier om een fantastische fototentoonstelling, foto’s die door Gilles Martin zijn gemaakt. Hij is een dieren- en wetenschappelijk fotograaf. De foto’s zijn meesterwerken, soms microscopische beelden, van dieren met tentakels, haren, uitpuilende ogen waarvan je kippenvel krijgt.

Nog in Nausicaá kan je van 19 oktober tot 3 november experimenteren met virtuele realiteit. Zet je 3D-masker op en duik in een onderzeeër naar de diepten van de Atlantische Oceaan. De 360°-duik duurt zes minuten en je maakt kennis met een reeks vreemde bewoners.

Er zijn ook ontdekkingsworkshops voor het hele gezin (o.a. quiz) waarbij groot en klein de biodiversiteit van de grote diepte ontdekken.

Zoals in alle activiteiten legt Nausicaá ook nu weer het verband naar het milieu, naar het belang van de oceaan voor de mens, naar de gevolgen van de klimaatopwarming. En zo krijgt Halloween 2019 ook nog een leerrijk en sensibiliserend karakter.

Info: www.nausicaa.nl