Nazomeren in de Florida Keys en Key West

Een aantal nieuwe toeristische attracties in Florida zijn geopend! Onder andere een toeristentrein voor 60 passagiers langs de Middle Keys is nu erg in trek. Geniet van al het moois tijdens een rit van ongeveer 3,5 kilometer langs de historische Old Seven Mile Bridge en de heropening van een van de mooiste stranden van Florida. Na een uitgebreide restauratie nodigt het uitgestrekte Sandspur Beach in het Bahia Honda State Park in de Lower Florida Keys iedereen uit om weer te zwemmen en zonnebaden. Ook het gerenoveerde Florida Keys Eco-Discovery Center in het Truman Waterfront Park in Key West is terug open.

Instappen op de Old Seven Mile Bridge

Een toeristentrein met 60 passagiers in de Middle Keys brengt bezoekers langs de historische Old Seven Mile Bridge naar Pigeon Key. De kleurrijke trein heeft een locomotief voorin en twee wagons voor 30 passagiers. De brug werd heropend in januari 2022 voor voetgangers na enkele jaren van restauratie. “Old Seven” was oorspronkelijk het middelpunt van de Florida Keys Over-Sea Railroad van spoorwegmagnaat Henry Flagler, die in 1912 werd geopend en de Keys voor het eerst met elkaar en met het vasteland van Florida verbond. Pigeon Key, een klein eiland, was ooit de thuisbasis van ongeveer 400 arbeiders die betrokken waren bij de aanleg van de spoorlijn. Tegenwoordig is er ook een museum waar geïnteresseerden zich kunnen onderdompelen in de geschiedenis van het eiland en de Keys. Er vinden dagelijks rondleidingen plaats.

Dobberen aan Sandspur Beach

Maak een stop bij het 1.200 hectare grote Bahia Honda State Park in de Lower Florida Keys. Het park scoort met drie zandstranden, een uniek mooi uitzicht op de Overseas Highway en de oude spoorbrug van de voormalige Florida Keys Over-Sea Railroad. Nu is de noordkant van Sandspur Beach met uitzicht op de Atlantische Oceaan heropend. Daarnaast beschikt het park over zes hutten op palen die kunnen worden gereserveerd. In het hoofdgebouw, bij Coral Reef Park Co., kunnen gasten boodschappen, souvenirs en strandkleding kopen, een kajak huren of een van de dagelijkse snorkeltrips naar Looe Key Reef boeken.

Florida Keys Eco-Discovery Center

Het Florida Keys Eco-Discovery Center, gelegen in het Truman Waterfront Park in Key West, gaat opnieuw open. De nieuwe hoofdtentoonstelling richt zich op het Florida Keys National Marine Sanctuary door middel van meerdere video’s en interactieve activiteiten. Het zeereservaat omvat 3.800 vierkante mijl van de wateren rond de Florida Keys. Het is de thuisbasis van het enige levende koraalrif van Noord-Amerika, uitgestrekte zeegrasvelden, met mangrove omzoomde eilanden en meer dan 6000 soorten zeeleven. Een andere tentoonstelling is ontworpen om de mangroven van de Florida Keys te benadrukken en bezoekers te laten kruipen en klimmen door levensechte mangrovetakken.