Neem een duik in het verleden

Zijn jullie voor deze zomer op zoek naar een vakantie waar jullie met het hele gezin ondergedompeld worden in een andere wereld, maar wil je niet te ver reizen? In Puy Du Fou reizen groot en klein samen doorheen de tijd dankzij adembenemende spektakels met geweldige scènes en speciale effecten. Naast de spectaculaire nocturne, ‘Cinéscénie’, die al meer dan 12 miljoen toeschouwers lokte, biedt Puy Du Fou een waaier van authentieke belevenissen die de toeschouwer meenemen op een reis naar langvervlogen tijden.

Leef als een Romein

In de Villa Gallo-Romaine keer je 2000 jaar terug in de tijd. Je wordt er verwelkomd door personeelsleden in toga’s en kledij van toen, en ontdekt er een architectuur die geïnspireerd is op Romeinse fora met okergevels, Korinthische zuilen en bas-reliëfs. De comfortabele familiekamers zijn aangekleed met Romeinse wapens en meubels. Het binnenhof van 3300 m2 is typisch voor het oude Rome: een mediterrane tuin met olijfbomen, cipressen, rozemarijn en lavendel, omringd door 62 monumentale zuilen.

Op nauwelijks enkele meters kom je in het heetst van de strijd van een Romeins circus terecht, waar Gallische gevangenen moeten vechten voor hun leven: Signe du Triomphe, een onvergetelijk spektakel van 42 minuten.

Leef als een ridder of jonkvrouw in de middeleeuwen

Na een sprong in de tijd van vier of vijf eeuwen beland je in de middeleeuwen. Misschien wil je graag logeren in de Citadel, een echte burcht. Achter de vestingmuur kun je overnachten onder de bescherming van de ridders van de Puy du Fou. De kamers zijn versierd met eikenhouten bedden en met de hand geschilderde muurschilderingen. Uiteraard ontbreken de lantaarns niet, zodat je echt naar het hartje van de middeleeuwen wordt gekatapulteerd. In restaurant L’Ecuyer-Tranchant, met uitzicht op het binnenhof van de Citadel, wacht je een diner zoals in de middeleeuwen of toch bijna…

In de Cité Médiévale beleef je nog een ander spektakel: Het Geheim van de Speer. Marguerite, een herderin die alleen is achtergebleven op het kasteel, moet het geheim van een lans ontraadselen om de betoverde vestingmuren van het kasteel te beschermen. Of kijk je liever toe hoe Merlijn de moed van Arthur op de proef stelt? Nadat hij erin is geslaagd het magische zwaard Excalibur in handen te krijgen, ontdekt de gloednieuwe koning Arthur de wonderen van het betoverde meer!

Leef als een ontdekkingsreiziger in de 18e eeuw

Je reis door de tijd is nog helemaal niet afgelopen! In Logis de Lescure verblijf je aan de ingang van het park, in een heel comfortabel 18de-eeuws gebouw, met 4 suites, die een en al rust en charme uitademen: het Planetarium, het Muzieksalon, het Rariteitenkabinet en de Spiegelzaal. Een unieke belevenis! De bewoners van Logis de Lescure worden verwend met een Pass Emotion, die ze hun hele verblijf kunnen gebruiken. Met deze Pass heb je recht op een voorkeursplaats op de tribunes van de 7 belangrijkste voorstellingen van het park.

Bijvoorbeeld Le Dernier Panache, een adembenemende attractie! Volg de glorieuze lotsbestemming van een Franse marineofficier, held van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, wiens leven in 1793 een onverwachte wending neemt tijdens een ultiem gevecht voor de vrijheid! Een grootse voorstelling, uniek ter wereld!

Je kunt eten als een ontdekkingsreiziger in Relais de Poste, terwijl je naar de zangers luistert die het beste van zichzelf geven met bekende deuntjes … uit de 18de eeuw. Vergeet niet vooraf te reserveren.

Zin in nog meer avontuur? Ga dan aan boord van het mythische zeilschip La Pérouse van 1785 en verlaat de haven van Brest. Neem deel aan grote ontdekkingen, van Cap Horn naar Alaska, tot aan Vanikoro… en maak de meest angstaanjagende stormen mee!