Nieuw op Canvas: Door het hart van China

In de gloednieuwe VPRO-reeks Door het hart van China reist fotograaf en China-kenner Ruben Terlou dwars door het immense land, van het uiterste noorden naar het diepe zuiden, van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische kust van Macau.

Onderweg probeert hij te ontdekken hoe de gewone Chinees leeft en werkt, waar hij van droomt en waar hij bang voor is in een land dat met een razende snelheid aan het veranderen is.

Twee jaar geleden maakte Terlou ook al zo’n epische reis dwars door China. In de succesvolle reeks Langs de oevers van de Yangtze doorkruiste hij het land toen van oost naar west.

Ruben Terlou is arts en fotograaf, woonde een aantal jaren in China en spreekt vloeiend Mandarijns. Dat breekt het ijs met de mensen die hij ontmoet en opent deuren die anders vaak gesloten blijven:  “Ik ben getraind in het stellen van vragen als arts en ben geen journalist. Dat levert andere gesprekken op. Ik denk dat ik door deze aanpak wel heel duidelijk het persoonlijk leven van de Chinezen kon vangen.”

Net als bij de vorige reeks wordt Terlou vergezeld door regisseur Maaik Krijgsman (bekend van onder meer Speeches, In Europa en O’Hanlons Helden).

Door het hart van China: zeven weken lang, vanaf woensdag 31 januari om 21.15 u. op Canvas en vrtnu.be.