Nieuwe reistrend: de fixtrip

Tijd om te herbronnen? Zin om opnieuw verbinding te zoeken met de natuur? Op zoek naar deugddoende sportactiviteiten? Trek dan naar de Vendée, de perfecte bestemming voor de nieuwste reistrend: een ‘fixtrip’, een reis met als doel als herboren terug te komen.

Vendée, de bestemming die je een energieboost geeft

Bye bye serums met antioxidanten, crèmes tegen wallen onder de ogen en andere wondermiddeltjes. Wat zal het deugd doen om oog in oog te staan met de immense oceaan en de gezonde zeelucht op te snuiven! Dit jaar kiezen we voor een verkwikkende vakantie aan de Atlantische kust om vitamine D bij te tanken en opnieuw te focussen op wat belangrijk is. Een echte detox in de volle natuur, van de moeraslanden tot het eiland Noirmoutier. De Vendée biedt een waaier van uiteenlopende activiteiten om een nieuwe mentale, spirituele ervaring op te doen. Ter inspiratie vind je hier 8 van deze unieke ervaringen:

Wandeling in het water. Vergezel Chloé op haar tochten langs de kust bij zonsondergang. Combineer plezier en beweging op een rustige wandeling in de zee.

Kanotocht langs de Zoutroute. Volg de Zoutroute op het water. In Sallertaine in het moerasland van de Vendée ga je aan boord van een kano met 2 tot 16 zitplaatsen om de vroegere zoutpannen te verkennen. Een begeleide tocht of een tocht in alle vrijheid: aan jou de keuze.

Yoga op een paddle. Doe aan yoga op een paddle met Maud Chevalier, in samenwerking met Wave School. Afspraak elke zondagvoormiddag in juli en augustus in La Tranche-sur-Mer.

Met de fiets van haven naar haven. Maak een fietstocht in de gezonde zeelucht langs de typische haventjes van de Vendée zoals port du Collet, port du Bec, port des Brochets Het is een fascinerend zicht als bij laagtij het water onvoldoende hoog staat om de boten drijvende te houden: … Eindig je tocht in een oesterhutje.

Vaar met een oud zeilschip op de Atlantische Oceaan. Maak een uitje op een traditioneel zeilschip langs de baaien met aan het stuur een kapitein met een grote passie voor zijn streek. Tijdens de pauze loopt het schip aan de grond op de oever.

De Vendée op het ritme van paarden. Maak een tocht te paard langs het strand, de bossen of in de schilderachtige vallei van de Yon. In totaal zijn er 56 km bewegwijzerde paden en 5 routes voor alle niveaus.

Ontmoeting met creatievelingen. Flaneer in de voetgangersstraat van Saint-Gilles-Croix-de-Vie en ontmoet de creatievelingen van Le Ceinturier of van Nistar, een klein familiebedrijf dat origineel aardewerk maakt.

Met de koets door de wijngaarden. Laat je verleiden door de charme van een biologische wijnboerderij en ontdek de wijngaarden van Eric Sage met de koets, op het rustgevende ritme van de paarden. Uiteraard wacht je na de tocht een wijndegustatie. Place to be: Brem-sur-Mer, in de ongerepte natuur op 2 km van de oceaan.