O’Gliss Park: het zwemparadijs in de Vendée

In de Franse Vendée, niet ver van Sables-d’Olonne en La Roche-sur-Yon, kan je terecht in een uniek aquapark. Het O’Gliss Park beschikt over een uitgebreid aanbod aan glijbanen, wildwaterrivieren en zwembaden met een golfslagbad. Uiteraard zijn ook de tropische witte zandstranden en de nodige catering op de afspraak.

De meeste waterparken vind je in het zuiden van Frankrijk langs de Middellandse Zee. Nochtans kan de Vendée rekenen op een erg zonnig klimaat, verschillende zandstranden en een groot aantal campings. Meteen belangrijke argumenten waarom O’Gliss Park zijn deuren opende in 2016. Het waterpark was meteen een schot in de roos en ondertussen werd het domein fors uitgebreid.

Het aquapark is geliefd bij alle leeftijden. Jong en oud. Een dagje waterplezier zorgt voor onvergetelijke herinneringen met vrienden en familie en het is een aangename manier om in vorm te blijven. Vergis je niet. Tijdens een dagje in O’Gliss Park zal je meer calorieën verbranden dan verwacht. Logisch ook door het vele stappen en de trappen die je moet afleggen. Ook het zwemmen zelf is een redelijk intensieve sport.  

In het Ludo’Park staan kinderen centraal. In en rond een schip vind je waterstralen en een glijbaan voor de hele familie. Bij Delire’O kunnen ze kennis maken met verschillende glijbanen speciaal ontworpen voor hen en ook bij de Aquatower zijn er vier uitdagende glijbanen. Een ander domein is l’île d’O’Cayo. Neem de voetgangersbrug en ontdek rotsen, stranden en een echte lagune. Voor wie het wat uitdagender wil is er een klimrots waarbij je de lagune zo kan oversteken. Genoeg adrenaline? Kom volledig tot rust in een ZEN-ruimte met schaduwzeilen en ligstoelen. Geniet van een hapje en een drankje. Keuze genoeg!       

Mag het terug wat wilder? Bij Exploral’O krijg je de wildste rivieren voorgeschoteld: Speed River (120 meter), Indiana (70 meter), Colorado (90 meter) of Niagara (120 meter). Elke afdaling heeft een eigen moeilijkheidsgraad en is toegankelijk voor één of meer personen. Het ultieme sensatiegebied is Délir’Space. Verleg je grenzen en kies uit één van de 12 glijbanen. Zo zijn er drie glijbanen voor beginners en zes voor meer ervaren sensatiezoekers waarbij ook kinderen toegelaten zijn mits begeleiding. Tenslotte is er ook het expertniveau voor de echte durvers. Drie uitzonderlijke glijbanen staan je op te wachten.   

Wil je een dag O’Gliss Park helemaal in stijl beleven? Kies dan voor VIP Beach. Dankzij een speciale VIP-ingang mag je het waterparadijs al vanaf 9u ’s morgens betreden. Opgelet want slechts de eerste 150 bezoekers krijgen deze kans. Andere voordelen zijn comfortabele ligstoelen, locker, minibar, maar vooral voorrang bij de verschillende attracties. Je dag waterpret in schoonheid afsluiten kan tijdens de schuimparty met DJ Mousse en een lekkere cocktail in de hand.