Ontdek de mooiste uitzichten van La Palma

Op het wandeleiland La Palma kan je overdag het natuurschoon en ’s nachts de sterrenhemel bewonderen van op fantastische uitzichtpunten. Er zijn tientallen miradores, in het binnenland en langs de kust. Dit zijn de allermooiste.

Hoogtepunt van een bezoek aan La Palma is het uitzichtpunt La Cumbrecita, in het Nationaal Park Caldera de Taburiente. De caldera, een erosiekrater, heeft een diameter van tien km. De Roque de los Muchachos, 2426 meter hoog, is net als La Cumbrecita bereikbaar met de auto.

Een andere topper is Mirador La Tosca, in het noorden van La Palma, nabij Barlovento. Het is een fantastisch wandelgebied (o.a. de GR 130), een must voor liefhebbers van planten en bomen. Je kan er het grootste drakenbomen bos van het eiland bewonderen.

In het centrum van La Palma ligt de Mirador Llano del Jable. Vanaf de mirador heb je een overweldigend uitzicht over het Aridanedal. Er staan borden met informatie over de sterrenhemel want dit is ook één van de vele astronomische miradors op La Palma.

Ook vanop een caféterras kan je de natuur van La Palma bewonderen. Mirador Del Time, in de volksmond El Time, is een niet te missen uitzichtpunt, op een 500 meter hoge rotswand boven het dorp Tazacorte. Bij een hapje of een drankje geniet je van het uitzicht over de Valle de Aridane en de oceaankust.

Op La Palma is het ’s nachts pikkedonker. Dat komt door de ligging, ver weg op de Atlantische Oceaan en door de beperkte lichtvervuiling. Hierdoor is het eiland een ideale plek om naar de sterrenhemel te kijken. De Mirador San Bartolo is één van de beste uitzichtpunten.

Astronomische uitzichtpunten zijn er op La Palma in overvloed. Zelfs op het terras van je huisje of op het strand ben je verrast door de grote hoeveelheid sterren. Er is op het eiland een netwerk van astronomische uitzichtpunten. Er zijn geleide bezoeken, je kan een telescoop huren of een tour boeken.