Ontdek de Waddeneilanden

Wil je tijdens de nazomer of de herfstvakantie er even tussenuit voor een weekend, een midweek of iets langer? De Waddeneilanden zijn een bijzondere vakantieplek die zoveel te bieden heeft, en niet voor niets erkend is als UNESCO Werelderfgoed. De verschillende eilanden hebben een ongerepte natuurlijke schoonheid en vormen de plek bij uitstek om te fietsen of te wandelen langs de meest idyllische routes. Maar ook avontuurlijke activiteiten zoals wadlopen of zeehonden spotten behoren tot de mogelijkheden. Met 5 hotels op de Waddeneilanden, biedt de familiale Nederlandse hotelgroep WestCord Hotels een ruime keuze om het mooiste natuurgebied van Nederland te ontdekken.

De Waddeneilanden

Nergens anders ter wereld vind je zo’n groot gebied dat bij eb droogvalt. Op het ene moment kijk je tot aan de horizon over wadplaten, het andere moment neemt de zee het land terug over. Het bijzondere natuurgebied heeft wadden, mosselbanken, zoutmoerassen… en vormt de thuis van een groot aantal diersoorten zoals zeehonden en bruinvissen. Ook miljoenen vogels komen er ieder jaar broeden en overwinteren en vormen een echte trekpleister voor vogelaars.

In het ondiepe water van de Waddenzee liggen verschillende parels van eilanden, elk met hun eigen sfeer en karakter. Fietsen is met stip dé manier om de Waddeneilanden te verkennen. Je fietst over schelpenpaden, langs pittoreske dorpjes en duinen, terwijl je geniet van het knappe uitzicht over de zee. Maar daarnaast zijn er ook heel wat andere activiteiten zoals het avontuurlijke wadlopen, waarbij je met een gids over de drooggevallen zeebodem wandelt, er zijn ecosafari’s door beschermd natuurgebied, je kan zeehonden spotten, mountainbiken… en op elk eiland staan nog werkende vuurtorens die zeker een bezoekje waard zijn. De verschillende eilanden zijn vlot bereikbaar met de veerdienst en de overtocht over de Waddenzee is een beleving op zich.

Vlieland ontdekken vanuit WestCord Strandhotel Seeduyn

Geen verkeer of drukke boulevard, maar de geur van de zee en het geruis van de golven. Het autoluwe Waddeneiland Vlieland heeft één dorpje en bestaat voor de rest uit puur natuur met duinlandschap, uitgestrekte stranden en het bijzondere wad. Vlieland eindigt in de zandvlakte De Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa en ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd. Het is de plek bij uitstek voor natuurliefhebbers, levensgenieters en rustzoekers.

Nergens in Nederland bevindt een hotel zich zo vrij en dicht aan zee als WestCord Strandhotel Seeduyn. Het viersterrenhotel heeft een unieke ligging op de eerste duinenrij en een adembenemend uitzicht over het uitgestrekte strand en de Noordzee. Gasten ervaren er pure Nederlandse gastvrijheid. Naast de moderne hotelkamers zijn er ook 4- en 6- persoonsappartementen, die perfect zijn voor families. Het strandpaviljoen met prachtig terras en het restaurant met zicht op zee maken de ervaring compleet.

Om de bijzondere plekjes van Vlieland te ontdekken, biedt Strandhotel Seeduyn speciale fiets- en wandelboekjes voor de gasten. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen op de tennisbanen, in de fitnessruimte of in de naburige manege. Daarnaast is het heerlijk genieten in het wellnesscentrum WellCome Wellness met 900m² aan wellness faciliteiten, waaronder diverse sauna’s, dompelbaden, een binnenzwembad en verschillende behandelingen met natuurlijke producten voor een ultieme relaxatie.

Terschelling ontdekken vanuit WestCord Hotel Schylge

Terschelling is het op één na grootste Waddeneiland, met een veelzijdig landschap, dat varieert van kustgebied tot wadden en bossen. Langs de noordzijde strekt zich een 30 kilometer lang zandstrand uit, dat tot de breedste stranden van Europa behoort, en aan de zuidzijde grenst het eiland aan de unieke Waddenzee. Je vindt er ook het natuurreservaat De Boschplaat terug, één van de best bewaarde natuurgebieden en de mooiste plek om naar de sterren te kijken. Terschelling biedt meer dan 350 kilometer aan fiets- en wandelpaden. Heel bijzonder is het buitendijks fietspad, dat bij laag water een prachtig beeld geeft van de vogels op het wad.

WestCord Hotel Schylge ligt aan de enige natuurlijke baai van Nederland en heeft een subliem uitzicht over de Waddenzee en de haven van Terschelling. Het viersterrenhotel biedt luxe en comfort met kamers en familiesuites die uitkijken over het bos of de zee en vormt het vertrekpunt voor de mooiste fiets- en wandelpaden. Vanaf de dijk voor het hotel sta je op slechts enkele minuten in West-Terschelling, de hoofdplaats en één van de meest idyllische dorpjes van het eiland.

Het restaurant met panoramaterras serveert culinaire hoogstandjes, bereid met lokale streekproducten en heeft een uitgebreide wijnkaart met meer dan 60 wijnen. Het aperitief kunnen de gasten nemen in de gezellige bar, die met vier bowlingbanen een geliefde plek voor families vormt. En om even helemaal tot rust te komen, is er de WellCome Wellness met sauna, Turks stoombad, een verwarmd binnenzwembad en talrijke massages en behandelingen.